Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК НС-1921 – Јединство (Уб) 2:0 (1:0)

РФК Нови Сад сигурним корацима граби ка остварењу циља, а то је пласман у бараж за Супер лигу.  После тријумфа против Трајала екипа коју с клупе предводи Бранко Жигић остварила је тријумф и у мечу другог кола прлећног дела против екипе Јединства из Уба.

САСТАВИ

РФК НОВИ САД: Елесин, Радивојевић, В. Балабановић, Младеновић (65. Сердар), Леандро, Кокир (73. Милосављев), Милошевић, Живковић (од 84. Влалукин), Јовановић (од 46. Реган), Јокић, Мажић (од 84. Благојевић).

ЈЕДИНСТВО (УБ): Јовановић, Аврић (од 46. Рајовић), Милановић, Додеровић, Марковић, Милићевић, Бошковић, Денић (80. Ризнић), Андрић, Миладиновић (67. Адамовић), Ибрахими (од 80. Стеванчевић).

Стрелац: Живковић у 25. и 76. минуту

Канаринци су од самог старта кренули жестоко и показали ко је фаворит у овом мечу. Нападали су изабраници Бранка Жигића и стварали шансе, док су гости играли нешто дефанзивније и своју прилику чекали из контранапада. У 15. минуту маестрално је по страни прошао Војислав Балабановић, додао је лопту до Младеновића, који је шутирао, али је голман гостију зауставио његов ударац.

У 26. минуту теренску иницијативу РФК Нови Сад је крнуисао голом. Одличну акцију скоро целог тима завршио је Кристијан Живковић, који је на маестралан начин успео да савлада голмана екипе са Уба.  Нису се ту зауставили канаринци. Покушавали су да дођу до другог гола у првом полувремену у тако реше меч. У 42. минуту олакшан им је посао, пошто је због другог жутог картона раније на туширање морао Андрић, који је том приликом зауставио Живковића, који је био у гол шанси.

У другом полувремену РФК Нови Сад је наставио са нападима. Желели су канаринци да што пре стигну до другог гола и тако реше питање победника и у финиш меча уђу опуштени. Имали су неколико одличних шанси, али их нису искористили, па је могло да дође до казне.

У 76. минуту на сцену ступа Кристијан Живковић, који је маестрлано прошао одбрану гостију са Уба и резантним ударцем постигао гол за велико славље за Канаринце, који су још једном показали какве су им амбиције у пролећном делу сезоне.


ФОТО: РФК НС-1921