Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА 

РФК Нови Сад жели да настави победничку серију и у мечу против Слободе из Ужица, коју ће дочекати у Челареву у недељу са почетком у 14 часова. Канарници су у пролећном делу стартовали са три победе и то без примљеног гола.

Велико појачање у стручном штабу од зимус је и помоћни тренер Саво Ковачевић, који је дошао из Бачког Јарка. Већ на припремама се видело да ће се његов рад показати кроз утакмице, што се и потврдило. Као и увек Ковачевић је био велики оптимиста, али постоји доза опреза пред овај дуел, поготово што он добро познаје квалитете Слободе.

– Пред нама је још једна у низу тешких утакмица. За разлику од претходна три меча која смо играли у размаку од само десет дана, овај дочекујемо много свежији и спремнији, јер смо имали целу недељу да се добро припремимо. Меч против Слободе дочекујемо у позитивној атмосфери, што је јако битно, јер смо на старту пролећног дела остварили три победе без примљеног гола, што је свакако за респект и због тога сам поносан на играче, који су показали да су зимске припреме добро одрадили. Потребно је да наставимо у истом ритму и да идемо ка циљу, који су челници клуба зацртали, пред старт сезоне – рекао је Саво Ковачевић.

Саво је својевремено играо у Ужицу и некако најбоље зна шта РФК Нови Сад очекује у овом мечу.

– Имају одличну екипу, која добро игра на резултат, што показује и велики број ремија који имају на свом конту, а то је 12, где је осам завршено резултатом 0:0. То довољно говори да играју јаку одбрану и да чекају своје прилике из транзиције. Имали смо прилике да погледамо њихове мечеве у пролећном делу сезоне и видели смо које су им мане, а које врлине. Радили смо последњих неколико тренинга на тим стварима и мислим да и поред тога што сам свестан да нас очекује тврда утакмица, да ћемо ипак успети да постигнемо гол и остваримо још једну победу – рекао је Саво Ковачевић, помоћни тренер.

Јован Кокир је у мечу против Графичара показао да се враћа у форму од прошле сезоне. Маестралан гол из слободног ударца, а потом и пенал који је изнудио то и показују.

– Слобода нам је велики дужник, јер смо у првом делу поражени од њих. Свесни смо да ни овог пута неће бити лако. Имају добар тим, који се сигурно неће предати, већ ће покушати да направи изненађење и да прекине серију наших добрих резултата. Спремни смо и даћемо све од себе да наставимо у истом ритму – рекао је Јован Кокир.