Време читања: 3 минута

ЈАРАЧАНИ НА КРИЛИМА НАЈБОЉЕГ СТРЕЛЦА ОСВОЈИЛИ БОДОВЕ У ДВОБОЈУ СА ШИЂАНИМА (3:0)

На Ливадици није било празног хода, јер су фудбалери Младости уписали победу у двобоју са Радничким из Шида (3:0), па мирније дочекују следеће испите. После пораза од Шајкаша 1908 на пролећној премијери, освајање три бода, представљало је императив, а путоказ ка циљу, поставио је Предраг Марковић (28, са слике), двоструки стрелац.
-Без обзира на пласман Шиђана и чињеницу да су једини без победе у досадашњем делу трке, имали смо озбиљан приступ. Раднички је шест пораза уписао минималним резултатом, намучио све ривале, па смо у меч ушли са идејом да брзим вођством олакшамо задатак око освајања бодова. Могли смо, већ из првог напада, да погодимо мрежу, али после акције у којој сам учествовао са Дејаном Митровићем, парада голмана је спречила погодак Игора Плавшића. Наставили смо да притискамо одбрану ривала, све је било лакше после голова у интервалу мањем од десет минута – каже Предраг Марковић.
Досадашњих шест рецки у његовој реализаторској колони и епитет првог стрелца Младости, имају посебну вредност, ако се посматрају кроз призму околности да је природну позицију везисте, силом прилика, од почетка сезоне заменио улогом нападача.
-Код првог гола, после центаршута Дејана Митровића, надвисио сам штопера и ударцем главом нациљао мету. За 2:0, било је потребно и мало спретности, јер је лопта пала на петерац, око мене се нашло неколико играча Радничког, али успео сам да је пребацим преко линије. Трчали смо у високом ритму, током свих 90 минута, евидентно је да смо добро радили у припремном периоду.
На клупи плаво-белих, доминирала је младост. Станко Шкавић, Бојан Акик, Лука Ратић и Лука Антонић, рођени су 2003. године, док су Огњен Ковачић и Стево Дмичић две године млађи.
-Никад млађа гарнитура на клупи. Драго ми је да добијају шансу да множе минуте у сениорској конкуренцији. Обавеза нас старијих је да им будемо ослонац и да помогнемо у играчком сазревању. Јесенас се дешавало да у стартној постави имамо седморицу бонуса, форсирање младих је залог за будућност.
Јарачани нису много променили физиономију екипе у односу на јесењу етапу, а двојицу искусних новајлија, штопера Ивана Јаковљевића и некадашњег интернационалца Драгомира Вукобратовића, циљано су ангажовали, да би одмах заузели места у систему игре који треба да донесе позиционирање у мирним водама војвођанског ”Југа”.
-Сваки бод је битан, нарочито на домаћем терену, где смо јесенас уписали четири минуса и потрошили кредите. Најважније је да смо сви у погону, да нас мимоиђу повреде и картони. Гостујемо у Ердевику, потом смо домаћини Доњем Срему 2015. Прва половина априла доноси гостовања Ветернику и Хајдуку, као и општински дерби са темеринском Слогом. Свако од нас жели да допринесе добрим пролећним резултатима, борићемо се и даље у нади да ће залагање бити награђено помаком на табели – рекао је Предраг Марковић.
Најмлађи на терену, био је голман Вукашин Вуковић. Првог викенда марта, прославио је 16. рођендан и има задатак да адекватно замени Немању Ромића, који је због оперативног захвата ван конкуренције. Ливадица је одувек била препознатљива по квалитетним чуварима мреже, па у наредном периоду треба очекивати да његов потенцијал дође до изражаја.
М. Менићанин

ДМИЧИЋ СТРЕЛАЦ ПРЕД ПУНОЛЕТСТВО

Од 76. минута, уместо Игора Плавшића, на терену је био Стево Дмичић. Рођен је 13. марта 2005. године и у тим тренуцима, недостајало му је мање од 48 часова до пунолетства. Гол у надокнади времена, ударцем са ивице казненог простора, несумњиво ће представљати велики подстрек талентованом момку, који потиче из фудбалске породице, јер је отац Миле некадашњи првотимац Младости.