Време читања: 2 минута

ОДЈЕЦИ ДЕРБИЈА СЕЗОНЕ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА” ПРЕД 700 ГЛЕДАЛАЦА

Добри познаваоци прилика на војвођанском ”Југу”, једногласни су у оцени да трка за српсколигашку визу одавно није била занимљивија. У прилог томе иде и слика са дербија сезоне, између Хајдука и Словена, чији оквир је изазвао задовољство код свих добронамерних хроничара збивања у лиги са девет бивших српсколигаша.
У анализи меча, одиграног у недељно поподне на обронцима Фрушке горе, не може да се пронађе ниједан негативан сегмент. Наједноставније речено, у Дивошу је победио фудбал! Оба тима међу својим адутима имају играче са богатим интернационалним искуством. Навикнути на професионалне обрасце понашања, тако су деловали и у окршају који је донео промену на лидерској позицији. Витешки, фер и коректно, без потеза који би прешао границу дозвољеног и неспортског. Службена лица ФС Војводине, такође су положила испит. Главни судија Милош Неговановић, са помоћницима Дејаном Билићем и Вељком Вукмировићем, оставио је одличан утисак, не дозволивши да се после ове утакмице прича о спорним ситуацијама. Организација дербија, била је за највишу оцену, то је у извештају и констатовао делегат Марко Менићанин, похваливши понашање свих актера.
Главни кандидати за освајање првог места, у дерби су ушли бодовно поравнати, а гости из Руме додатно осокољени сјајним низом од 14 мечева без пораза. Био је то окршај најбоље одбране и најефикаснијег напада. Стадион у Дивошу, по укусу прволигашких клубова, добио је додатну димензију, пошто су на источној страни, током зимске паузе, изграђене две наткривене трибине са столицама. Уз постојећу трибину на западу, објекат је за дику и понос Дивошана, а њихове госте не оставља равнодушним. Око 700 љубитеља фудбала, из целог Срема, Београда, Новог Сада и околине, дошло је да на делу види екипе са највише освојених бодова у досадашњем делу првенства. Према очекивању, није било фудбалске лепоте у мечу са огромним улогом, ривали су играли обазриво, као да вуку шаховске потезе. Словен је, током првог полувремена, био за нијансу бољи, али одбраном Хајдука је беспрекорно дириговао Данило Николић (39), поневши епитет јунака дербија, пошто је успео да неутралише барут Бране Илића (37), водећег стрелца лиге. Два фудбалска олдтајмера, заслужују дубок наклон за претрчане километре и уложену енергију. Мирисало је на реми, упркос постепеном буђењу Дивошана у другом полувремену. Одлука је пала десет минута пре краја. Божа Јевић је био иницијатор акције у којој су учествовала и тројица играча, који су са клупе добили шансу. Марко Миленковић је креативношћу оправдао надимак Марадона, док је Зоран Ракић одиграо улогу асистента. Бранко Михајловић, доскорашњи играч кипарског Паралимнија, био је за корак бржи од штопера, пославши лопту у ближи угао. Аплаузи су запарали небо изнад фрушкогорског виногорја…
Несумњиво је да су Хајдук и Словен по организацији и квалитету играчког кадра способни за искорак ка већој сцени. Дивошани су оба међусобна меча окончали идентичним победама (1:0), стекавши психолошку стабилност пред нове изазове. Три бода наспрам тима из Борковачке долине, у ситуацији када је до спуштања завесе још 12 препрека, ништа не значе, па су карте и даље отворене.