Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

У 27. колу Прве лиге Србије РФК Нови Сад поражен је на домаћем терену од екипе Радничког из Сремске Митровице резултатом 1:4 (1:3).

САСТАВИ:

РФК НОВИ САД: Елесин, Миловановић, Радивојевић, В. Балабановић , Младеновић (од 70. Милисављевић), Сердар (од 46. Реган), М. Балабановић (од 76. Влалукин), Живковић, Станић (од 46. Цуцин), Јокић, Мажић (од 46. Благојевић) .

РАДНИЧКИ (СМ): Драгичевић, Миодраговић, Ивић, Петровић (од 85. Стевановић), Ристовић (од 86. Обуја), В. Илић, Чарапић (од 46. С. Илић), Ђорђевић, Спасојевић (од 57. Протић), Исаиловић, Вујић (Петровић).

Стрелци: Живковић у 14 за РФК Нови Сад, а Ђорђевић у 4. и 85, Ристовић у 28, Вујић у 44 за Раднички (СМ).

Екипа са Детелинаре наставила серију лоших резултата (пет мечева без победе). Екипу коју с клупе предводи Бранко Жигић, сада у наредна четири кола очекује борба за плеј оф јер су после овог пораза пали на шесту позицију.

Од самог старта меча се видело да ће гости бити тежак противник за Канаринце. Већ у 4. минуту играч гостију Крста Ђорђевић је успео да искористи неопрезност у одбрани домаћина и савлада голмана Владана Елесина. Овај гол, као да је пробудио домаћина. Покушавали су грачи РФК Нови Сад да стигну до изједначења. Имали су две три одличне прилике. У 14. миуту права мајсторија Кристијана Живковића, који је био једина светла тачка у тиму Канаринаца. Добио је лопту на неких 20 метара, погледао где се налази голман, а онда је упутио бомбу која је завршила у голу голмана гостију. Многи су тада помислили да је ово најава преокрета. Међутим гости из Сремске Митровице су имали сасвим другачије мишљење. Кренули су са жестоким нападима. Већ у 28. минуту уследио је нови гол. Ристовић је пронашао пут до мреже за ново славље гостујућих навијача. Покушао је РФК Нови Сад да се врати, али је у 44. минуту стигла казна за претходна два промашаја Младеновића и Војислава Балабановића. Вујић је одиграо са Крстом Ђорђевићем, који му је вратио лопту, а овај је без великих проблема савладао Владана Елесина, који није могао ништа да уради.

На старту другог полувремена Бранко Жигић је извршио три измене и покушао је да тргне екипу. Играло се отворено са обе стане. Ређале су се шансе и испред једног и другог гола, али није било промене резултата. У 85. минуту поново је на сцену стипио најбољи играч Радничког из Сремске Митровице Крста Ђорђевић, који је голом запечатио судбину Канаринаца, а свом тиму донео велику радост и тријумф.