Време читања: < 1 минут

САСТАНАК ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФС ВОЈВОДИНЕ

Чланови Извршног одбора ФС Војводине на дневном реду имали су осам тачака и брзо су завршили посао.
Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије поднео је извештај о досадашњем току првенства. Општа оцена је да је регуларност утакмица под посебном лупом и да је на неколико мечева превентивно деловала Дисциплинска и Етичка комисија. Наглашено је да је суђење било добро, а клубовима је још једном скренута пажња на организацију утакмица и безбедност актера.
Извршни одбор одлучио је да се од сезоне 2023/24. уведе бараж у Војвођанској лиги, за попуну Српске лиге Војводина.
– Из сваке групе играће другопласиране екипе уз трећепласирану са највише бодова – ислакао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ. – Бориће се за два места међу српсколигашима, а због тога ће из Војводине испадати четири екипе. Очекујемо интересантне борбе, а овај систем треба да допринесе и већој регуларности првенствених утакмица.
Од следећег првенства клубови Војвођанске лиге имаће обавезу да снимају првенствене утакмице. Биће то још једна мера за борбу против нерегуларности и чистоту фудбала. Чланови ИО пратиће одређене утакмице од посебне важности, а обилазиће и фудбалске средине да би се на лицу места упознавали са проблемима.
Извршни одбор усвојио је предлог редовног финансијског извештаја за прошлу годину, а треба да се нађе и пред делегатима Скупштине ФС Војводине 12. маја у СЦ ФСС у Старој Пазови. Ускоро ће да буде и више речи о стратегији развоја жеснког фудбала.

http://www.fsvinfo.rs