Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад је регуларни део сезоне завршио на шестом месту, па га тако у плеј-офу очекује жестока борба за место које води у бараж. И поред великих проблема које је имао у претходних два месеца Бранко Жигић (повреде играча и картони) тврди да је задовољан оним што је екипа урадила и верује да ће успети да остваре и други циљ, а то је да се избори пласман у бараж, где су били пре само неколико кола.

– Завршили смо једно поглавље на високом шестом месту са освојена 43 бода, а с обзиром о каквом се клубу ради и како квалитетне играче имамо мислим да се од нас и очекивало да уђемо у плеј оф. На почетку није било нимало лако, али оно што је најбитније за нас је да смо успели да остваримо зацртани циљ. Регуларни део сезоне смо завршили ремијем на Бањици. Остаје жал што нисмо успели да тријумфујемо с обзиром на дешавања. Један циљ је иза нас, а још већи циљ испред нас, а то је да покушамо да изборимо бараж за попуну Супер лиге. То не зависи само од нас већ и од противника. Поред нас су још три екипе имају исти циљ и свесни смо да нас очекује јако тежак посао. Оптимиста сам и верујем да ће екипа успети да стигне до места које води у бараж – рекао је Бранко Жигић.

Одлични стручњак је је свестан да их не очекује нимало лак посао на гостовању у Убу.

– Јединство гаји исте амбиције као и ми, тако да ћемо препустити улогу фаворита њима јер су боље пласирани од нас. Играју добро као домаћини. Одиграли су шест утакмица на Убу имају гол разлику 11:1. Победили су пет утакмица и само је Слобода из Ужица успела да извуче реми. Јединство има препознатљив стил игре. Очекује нас изузетно тежак задатак. Неће бити лако, али смо ми спремни на то. Биће ово прилика да поправимо реализацију. Не идемо са белом заставом већ да се надигравамо. Никоме не претимо, али мислим да имамо квалитетан тим који је спреман да направи изненађење. У првом делу сезоне смо успели да ремизирамо, па сам управо због тога и оптимиста – рекао је Бранко Жигић.

Лука Цуцин, који је стигао у редове Канаринаца почетком марта, каже да је задовољан клубом, а као и шеф струке Бранко Жигић је велики оптимиста.

– Остварили смо један циљ, а сада је пред нама други, а то је да остваримо пласман у бараж. Искрено честитам момцима јер су успели да остваре овај успех, а то је пласман у плеј оф, што није било нимало лако. Пресрећан сам и задовољан што сам добио прилику да играм у РФК Нови Сад. Имам неки осећај као да сам дуго овде – рекао је Лука Цуцин.


Балабановић прескаче Уб

РФК Нови сад ће на Убу бити знатно ослабљен јер у тиму неће бити Војислава Балабановића, најбољег стрелца пролећног дела сезоне. Одлични офанзивни везиста је у мечу против Рада добио жути картон, због кога ће морати да прескочи ово гостовање.