Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

РФК Нови Сад је у прошлом колу славио против Железничара и од навијача се опростио победом. Канаринце сада очекује дуел последњег кола против против ИМТ-а у Београду. Тренер Бранко Жигић и голман Сава Продановић велики су оптимисти и верују да ће тријумфално завршити ову сезону и поред тога што ће на мегдан екипи која је у прошлом колу званично постала шампион Прве лиге.

Одлични стручњак се одмах на старту вратио на победу у прошлом колу против Железничара.

– Дали смо једно велико обећање, а то је да сезону као домаћини завршити тријумфално и то смо и остварили. Успели смо да тријумфујемо против екипе која је изборила пласман у Супер лигу и то није мала ствар. Оно што ми је најдраже је то што смо успели да се од навијача у Челареву који су нас бодирили целу сезону опростимо тријумфално. Све заслуге припадају играчима који су се сјајно борили, али и мом стручном штабу, који је одрадио одлично посао. Поносан сам на све њих и мислим да смо урадили velliku ствар – рекао је Бранко Жигић.

Тренер канаринаца се потом осврнуо и на меч који их сутра очекује против ИМТ-а у Београду.

– Очекује нас још један меч против екипе која је у прошлом колу прославила освајање титуле и пласман у Супер лигу. Вероватно ће бити слављеничка атмосфера, а ми ћемо покушати да им то покваримо. Као и у сваки меч улазимо само са једним циљем, а то је тријумф, па ће тако бити и овог пута. Верујем да ће екипа одиграти као и против Железничара. Желимо да тријумфално завршимо ову сезону – рекао је Бранко Жигић.

Голман Сава Продановић је у претходних неколико утакмица показао да РФК Нови Сад не мора да брине. Рођени Аранђеловчанин је против Железничара имао неколико добрих интервенција и успео да спаси свој тим.

– Очекује нас тежак меч. Свесни смо да неће бити лако, јер играмо против шампиона Прве лиге. Даћемо све од себе да тријумфлано заршимо ову сезону. Остаје жал за пропуштеним приликама. Мислим да смо заслужили да се нађемо у баражу, али се нећемо окретати у прошлост, већ гледамо у будућност – рекао је Сава Продановић.