Време читања: < 1 минут

КУП ФС ВОЈВОДИНЕ – ЗА ПЕХАР У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

У среду 7. јуна на стадиону српсколигаша ОФК Бачке из Бачке Паланке ,,Славко Малетин Вава” биће одиграна финална утакмица Купа Војводине између темеринског ТСК-а и Динама 1945 из Панчева, са почетком у 17.30 сати.

Након 2020. године поново ће поприште бити у Бачкој Паланци. Претпрошле сезоне ,,Карађорђе” је био домаћин финалистима, док је прошло издање уприличено на ГАТ арени.

ТСК се такмичи дуги низ година у петом рангу такмичења (Првој новосадској лиги), а тренутно заузима другу позицију корак иза водећег Фрушкогорског партизана из Буковца, који ће угостити одмах после завршнице у Купу. У успону форме, Козоморини изабраници освојили су Куп града Новог Сада савладавши Кабел, а након тога елиминисали су и војвођанске лигаше Хајдук (Дивош) и Доњи Срем 2015.

Панчевци су пребринули око опстанка у Српској лиги и растерећено играју овог пролећа са доста подмлађеним кадром у односу на неке раније сезоне. Биће фаворити у финалу, избацили су новог прволигаша Текстилац и убедљиво Бачку 1901 – 6:0, у полуфиналном сусрету.