Време читања: < 1 минут

ОМЛАДИНАЦ У ФУТОГУ

После тријумфа над ЖСК-ом из Жабља, головима капитена Бојана Пецеља, фудбалери Омладинца из Степановићева гостоваће још једном конкуренту за очување статуса, екипи ОФК Футога. Сувишно је говорити о важности меча, који би могао да одговори на многа питања, али не и на оно кључно ко ће испасти из лиге, с обзиром да су поред поменутог дуела преостала још два кола, али и чињеница да о броју тимова који ће напустити Прву новосадску лигу одлучује и пласман војвођанских лигаша са новосадског подручја односно исход баража за попуну ”Југа”. Свакако, простора за калкулације нема…

– Улог је велики – каже Огњен Ђукановић, из табора Омладинца. – Домаћин је у успону форме, из четири претходна меча има 10 бодова и јуришаће на још једну тројку. Очекујем тврд меч, вољни моменат је фактор који може да пресуди.

Агилни офанзивац пропустио је меч са Жабљанима, а на гостовању у Госпођинцима пре 10-так дана два пута је погодио мету у подвигу – 1:3.

– Не размишљамо о изазовима после сутрашњег двобоја, фокус је само на првом наредном. Поседујемо квалитет што смо показали небројано пута овог пролећа. Знали смо да ће борба трајати до краја, јер нико не жели да склизне у ранг испод. Даћемо све од себе да остваримо зацртани циљ – истакао је Ђукановић, адут тренера Томића.

Интересантан податак је да су Пецељ и другови прва три бода у текућој сезони укљижили управо против Футожана у 13. колу – 4:3.