Време читања: 2 минута

ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА

ТСК – Фр. партизан 3:2 (2:0)

Темерин – Стадион ТСК-а. Гледалаца: 2000. Судија: Немања Николаш (Нови Сад) 7. Стрелци: Пуповац у 14. и (из пенала) у 33, Павлов у 80. за ТСК, Илић у 82. и В. Девић у 89. за Фр. партизан. Жути картони: Остојић, Стјепановић, Војводић (ТСК), Стојановић, Малиновић, В. Девић, Лалић, Илић, Чергић.

ТСК: Војводић 7,5, Марковић 7, Радичић 7,5, Кнежевић 7,5, Стјепановић 7 (од 56. Ергарац 7,5), Пашка 7, Пуповац 8 (од 64. Павлов 7,5), Кобиљски 7,5, Остојић 7,5, Ковачевић 7 (од 90. Бјелановић -), Свитић 7,5.

ФР. ПАРТИЗАН: Лалић 5,5, Д. Девић 6, Клинцов 6, В. Девић 7, Гаџић 6,5, Илић 7, Чергић 6, Познановић 6 (од 64. Пролић 6,5), Кантар 6, Стојановић 6,5, Малиновић 6 (од 46. Рогановић 6).

Играч утакмице: Јово Пуповац

Оно што је било минулих сезона више не важи. У дербију првенства фудбалери ТСК-а поразили су Буковчане исписавши сценарио вредан пласмана на војвођански “Југ”. Јово Пуповац био је централна фигура по који пут овог пролећа, а домаћине је довео у вођство после катастрофалне грешке голмана гостију. Остојић је убацио лопту пред гол, Лалић је испустио капитен ТСК-а је све то вешто испратио и убацио у мрежу. Први ударац ка голу Темеринаца упутио је Предрага Познановић када је циљао неколико метара од леве стативе. Чини се, преломни тренутак меча догодио се у на истеку 32. минута, Радичић је прекинуо напад ривала покупивши лопту испред Петра Илића, прихватио ју је Никола Свитић, упослио Пуповца ког обара Малиновић и судија Николаш показује на 11 метара. Лалић се малтене није ни померио са линије, а Пуповац другим голом изазвао нову ерупцију одушевљења.

ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА: ТСК – ФР. ПАРТИЗАН 3:2 Јово Пуповац је јунак дербија. После грешке Лалића убацио је лопту у гол за вођство, а потом је оборен за једанаестерац који је и сам реализовао исписавши сценарио за војвођански “Југ”.

Меч сезоне оправдао је тај епитет тек у финишу сусрета, Кобиљски је додао до Ергарца, а овај шутирао у даљи угао и већ виђен погодак потврдио је Павлов из непосредне близине. Гости су се касно разбудили, за седам минута два пута су пробили бедем Темеринаца, али недовољно да анулирају огроман заостатак проузрокован слабом игром кроз 3/4 времена. Напад по десној страни крунисао је Петар Илић у 82. минуту па је нада и даље тињала међу играчима и навијачима Фрушкогорског партизана, претходно је Пролић изашао као победник из дуела са Ковачевићем и уписао асистенцију. Аут је извео Чергић, Кантар главом проследио до Гаџића, а Владимир Девић из петерца савладао Војводића – 3:2, поставивши коначан резултат двобоја за виши ранг јер више није било времена за нову промену.

Након последњег звиждука уследило је славље домаћих са верним навијачима.