Време читања: 2 минута

КУП ФСГ НОВОГ САДА: ТЕМЕРИНЦИ ПРУЖИЛИ ОДЛИЧАН ОТПОР СРПСКОЛИГАШУ

Слога (Т) – Борац (Ш) 3:5 (2:2, 1:1)

Темерин – Гледалаца: 80. Судија: Павле Гргуровић (Петроварадин) 7,5. Стрелци: Јованов у 12. и Радонић у 52. за Слогу, Бугарин у 5. и Гргић (из пенала) у 71. за Борац. Стрелци из пенала: Ђ. Пролић (Слога), Радиновић, Бурсаћ, Црнојачки (Борац). Жути картон: Марјановић (Слога).

СЛОГА: Танкосић 7, Латковић 6,5, Томић 6,5 (од 46. Берић 6), Сендерак 7 (од 62. Б. Пролић – ), Јаковљевић 6,5 (од 77. Ковачевић – ), Радонић 7, Ђ. Пролић 7,5, Буквић 7, Јованов 7, Унгар 7, Грујић 7 (од 46. Марјановић 7).

БОРАЦ: Влајић 7,5, Вучићевић 7, Парошки 7, Ромић 6,5 (од 46. Гргић 7), Аћимовић 6 (од 46. Јемовић 6,5), Алексић 6 (од 46. Бурсаћ 7), Кованушић 6,5, Максимовић 7, Радиновић 7,5, Пјошта 7, Бугарин 7 (од 46. Црнојачки 7).

Играч утакмице: Вук Влајић

Узбудљив меч, добио је епилог на пенал-рулету, где су више концентрације имали гости из Шајкаша. Мало је недостајало да Темеринци елиминишу српсколигаша и домаћину се не може ништа замерити на борбености и пожртвовању.

Уводни минути, наговестили су да тренери Мирко Давидовић и Живан Јелин неће повлачити шаховске потезе, јер су играчи оба тима почели офанзивно. Такав приступ најпре се исплатио гостима: Игор Вучићевић је био у улози асистента, док је тачку ставио Бранислав Бугарин, ударцем главом. Одговор домаћина, брзо је стигао. Дарко Грујић је сервирао лопту, покретљиви Филип Јованов је као метак улетео у казнени простор и нациљао мрежу – 1:1. Преокрет је уследио почетком другог полувремена, када је Мирослав Буквић искористио несмотреност дефанзиваца, проигравши несебично Душана Радонића, којем није било тешко да са седам метара најави неизвестан расплет. После играња руком у казненом простору, у 71. минуту, досуђен је казнени ударац за Борац, а одговорност је преузео Лука Гргић, испољивши мирноћу и прецизност – 2:2.

Вук Влајић (Борац)

Црвено-бели ће наредних дана, на тренинзима, морати да вежбају извођење пенала, да им се у првенству не би догодило да три извођача промаше. Намеру дефанзивца Филипа Унгара, прочитао је голман Вук Влајић, пречку је погодио Ненад Марјановић, док је млади Дејан Латковић циљао изнад гола. На другој страни, промашио је само Бранислав Пјошта, док су капитен Угљеша Радиновић, Никола Бурсаћ и Александар Црнојачки надмудрили голмана Николу Танкосића, отворивши врата полуфинала.

М. Менићанин