Време читања: 2 минута

КУП ФСГНС – ПОЛУФИНАЛЕ

Борац (Ш) – Јединство 4:5 (2:1)

Шајкаш – Гледалаца: 100. Судија: Никола Милојевић (Нови Сад) 6. Стрелци: Гргић у 6, 32, 68 и (из пенала) у 78. за Борац, Паповић у 23, Јањић у 46, 71. Самарџић у 52. и Јелић у 56. минуту за Јединство. Жути картони: Црнојачки, Вучићевић (Борац), Паповић, Иван, Зирић, Петровић, тренер Вулетић (Јединство). Црвени картони: Топић у 54. и тренер Јелин у 89. минуту (обојица из Борца).

БОРАЦ (Ш): Петровић 6,5, Максимовић 6, Аћимовић 6, Топић 6, Бурсаћ 7,5, Гојковић 6,5, Пановић 6,5, Гргић 8,5, Црнојачки 6,5 (од 59. Радиновић 6,5), Пјошта 7 (од 82. Вучићевић -), Мирковић 6.

ЈЕДИНСТВО: Миладинов 7, Шавија 7 (од 46. Учур 7), Јелић 8, Балаш 7 (од 46. Зирић 7), Паповић 7,5 (од 46. Деспотовић 7), Самарџић 7,5, Рондовић 7 (од 46. Петровић 7), Јањић 8,5, Иван 7, Бошњак 7, Џарић 7 (од 46. Странић 7).

Играч утакмице: Марко Јањић

Руменчани ће играти за трофеј градског Купа после победе у Шајкашу, над фаворизованим Борцем.

Није деловало да ће тако бити после уводне шпице коју је режирао капитен Гргић, на пас Николе Бурсаћа. Убрзо, анулирана је предност српсколигаша, Јелић је центрирао, а Паповић спаковао лопту у мрежу, ударцем главом – 1:1. Пјошта је задавао главобоље лидеру ”Југа”, а у 31. минуту повукао је контру, погуравши актере код првог гола да подебљају учинак, без замене улога. До одмора, две добре шансе пропустили су домаћи, Гргић је уздрмао стативу, док је покушај Пјоште осујетио Марко Миладинов.

Грешке су скупо коштале Шајкашане, одмах на почетку другог дела Мирковићев поклон искористио је Јањић и лоб ударцем матирао Петровића. Шест минута касније, потпуни преокрет доноси Самарџић, улогу асистента одиграо је Дејан Зирић. Одлучујући детаљ виђен је у 54. минуту, Топић је на 20-так метара непрописно зауставио Јањића, који је био у налету ка голу, судија Милојевић није оклевао и штоперу Борца показао пут у свлачионицу. То је знао да казни Бојан Јелић, одапео је стрелу из слободњана и Петровић је остао немоћан. Забележио је асистенцију Бранислав Пјошта, за Луку Гргића и заостатак је преполовљен, а три минута касније на старо све је вратио расположени Марко Јањић, промешао је одбрану српсколигаша измамивши аплаузе око стотину гледалаца. Покушали су домаћи да направе чудо и продуже утакмицу, нису успели, иако је Гргић са беле тачке вратио наду, па су Вулетићеви пулени заслужили борбу за пехар.