Време читања: 2 минута

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА”

Борац (Ш) – Омладинац (НБ) 0:1 (0:0)

Шајкаш – Гледалаца: 150. Судија: Горан Тешановић (Србобран) 6,5. Стрелац: Тодоровић у 81. минуту. Жути картони: Парошки, Максимовић (Борац), Станисављевић, Ахчин (Омладинац).

БОРАЦ: Петровић 7, Парошки 7, Аћимовић 6, Топић 6,5, Гојковић 6,5, Пановић 6 (од 54. Бурсаћ 6), Ромић 6,5, Бугарин 6,5 (од 54. Пјошта 6,5), Девушић 6 (од 46. Максимовић 6,5), Радиновић 6,5 (од 87. Малешевић -), Мирковић 7.

ОМЛАДИНАЦ (НБ): Благојевић 7,5, Савић 7, Мисић 7, Милићевић 7, Станисављевић 7,5, Добријевић 7, Ахчин 7, Дашић 7 (од 76. Биочанин -), Димитријевић 7, Тодоровић 8, Кнежевић 7 (од 57. Станимировић 7).

Играч утакмице: Томислав Тодоровић

Прошле сезоне вицешампион је дефинитивно преузео фењер након десет српсколигашких рунди, иако је то могао да исправи у сусрету са Новобановчанима, после суботњих мечева.

Реализација је изостала и са гостима из Нових Бановаца, па ученици тренера Подгорелеца више од 450 минута не знају за погодак. Да мука буде још већа, после Првог маја и Железничара и Омладинац се сладио бодовима у Шајкашу.

У 15. минуту, Пановић је послао паралелну лопту са голом, међутим никога није било у завршници, а у наставку акције Бугарин је изнудио само корнер, после ударца.

На другој страни, капитен Топић је оклевао у намери да врати лопту главом Петровићу, утрчао је Кнежевић, али није био довољно спретан да то казни.

Добријевић је штиклом на средини избацио чуваре и заслужан је за шансу, коју је припремио Ахчин, док је Дашић слабо шутирао, у ситуацији када је Петровић напустио гол, а Парошки са линије спречио капитулацију.

У 57. минуту, Ромић је погрешио на средини, а Тодоровић гађао крај стативе.

Потом су уследиле три прилике домаћих, прво је Бурсаћ покушао главом, а затим Гојковић у два наврата, најпре се после слалома касно одлучио на ударац, па се све завршило гол-аутом, а други пут је распалио са 17 метара и статива је била Благојевићев савезник.

Одлука је пала у 81. минуту, бодове гостима донео је Тодоровић, на пас Станимировића, савладао је голмана Борца и бодови одлазе за Нове Бановце.