Време читања: < 1 минут

ЈЕДИНСТВО (СП) АРХИВИРАНО, ТИСА ПОСЛЕДЊИ РИВАЛ

Подигли су форму фудбалери Борца из Шајкаша у смирај јесени и са девет бодова из претходне четири утакмице значајно поправили пласман међу војвођанским српсколигашима. Пораз на Кабелу није оставио последице, јер су ученици тренера Подгорелеца надмудрили старопазовачко Јединство. Отпор ривала сломили су у наставку, головима Аћимовића и капитена Гргића, на леп начин опростивши се од домаће публике.

– Савладали смо Пазовчане и то је најважније. Били смо бољи, прецизнији, знали шта хоћемо и договор спровели у дело. Могло је, можда, и убедљивије, али само се бодови пишу. Задовољан сам како су се играчи посветили и сваки бод иде на њихов конт. Кад сам погледао снимке ранијих мечева, није било ни среће да се упишу бодови – каже Подгорелец.

Шајкашани ће се последњу утакмицу у 2023. години одиграти у Адорјану, против Тисе (недеља, 13).

– У фудбалу нема филозофије, за победу мора да се погоди противничка и сачува своја мрежа. Нисам сигуран да ћемо бити комплетни, има ровитих, али увек су стартери најбољи и екипа броји 18 играча. Тиса је корак иза нас и вреди више од резултата. Нема шта да изгубимо, бићемо обазриви и стрпљиви и неопходна је концентрација и борба за сваку лопту – рекао је тренер Борца Душко Подгорелец.