Време читања: 2 минута
ДОМИНИРА ОСЕЋАЈ ЗАДОВОЉСТВА

Посматрано кроз призму ранијег периода, укључујући и српсколигашке дане, тренери се не мењају често у Слоги из Темерина, али крај јесењег дела трке на војвођанском ”Југу”, означио је и завршетак сарадње са Мирком Давидовићем у његовом другом мандату. Деоба шесте позиције и само два бода мање од тима из водећег квартета, пред руководство су наметнули задатак да поверење укаже стратегу способном да задржи висок ниво и да постепено настави да помера резултатску лествицу. Одлука да кормило преузме Зоран Грујић, донедавно стратег Словена из Руме, доказан у раду омладинске школе Војводине и са млађим селекцијама ФС Србије, имала је позитиван одјек. Почетком деведесетих година прошлог века, носио је дрес црвено-белих, а у тренуцима када обележава три деценије тренерског рада одлучио је да прихвати позив једног од најстабилнијих клубова у равници.

– Доминира осећај задовољства, јер сам дошао у средину, која годинама негује истинске фудбалске вредности и одржава имиџ здраве приче. Имао сам неколико понуда, при чему се нисам руководио материјалним интересима, већ акценат ставио на рад у клубу где ћу, са својим сарадницима, имати прилику да радим без притиска. Сарадњу смо орочили до лета, када ћемо поново да седнемо и да видмо да ли настављамо истим путем – каже Зоран Грујић.

На првом тренингу, било је 18 играча, уз неколико оправданих изостанака, а прикључили су се и некадашњи капитени, штопер Васо Зелић и везиста Алекса Мијаиловић, повратници из беочинског Цемента.

– Познајем скоро све играче, битно је да прихвате методе рада, пошто је то један од услова за њихов напредак. Заједничким снагама, радићемо на развоју младих снага, истовремено тежити да играмо леп фудбал и да по томе будемо препознатљиви у лиги са осам некадашњих српсколигаша. Оптимиста сам и верујем у позитиван епилог.

Поред тренера голмана Миладина Пураћа, са којим успешно сарађује већ 20 година, у стручном штабу су још Урош Бугарски и професор Марко Гушић. Заказано је седам тестова у припремном периоду, а први ривал је Раднички из Зрењанина (27. јануара).

– Поред српсколигаша са Бегеја, ривали ће бити Јединство (Руменка), Железничар из Инђије, новосадска Црвена звезда, Војводина 1928, Козара и Војводина (Бачко Градиште). Имамо довољно времена да се адекватно припремимо за изазове пролећне етапе, где ће се све екипе, изузев водеће тројке, борити да што пре теоретски ударе печат на статус – рекао је Зоран Грујић, тренер Слоге.

М. Менићанин