Светозар Шапурић: Ова Војводина има озбиљну визију, ускоро борба за титулу и пласман у Европу!

Време читања: 3 минута
ФК ВОЈВОДИНА

Члан друге шампионске генерације и касније спортски директор Војводине, Светозар Шапурић посетио је експедицију „старе даме“ на припрема на Кипру.

Он је том приликом говорио за клупски канал и присетио се лепих успомена са „Карађорђа“, те истакао да верује да је Воша поново на правом путу, као некада.

Из Новог Сада отишао је 1999. године, али је ФК Војводина и даље његов клуб кога се радо сећа. Са Војводином је освојио другу шампионску титулу 1989. године, а деценију касније био је спортски директор, када је „стара дама“ играла финале Интертото купа.

– То су били незаборавни дани. Те 1998. имали смо квалитетну екипу и одлично селектиране играче. Направили смо завидан резултат, играли смо финале Интертото купа. Никада нећу заборавити када су нам током преподнева на дан утакмице јавили да карата више нема. У финалу нам је недостајало мало спортске среће, тамо смо изгубили 1:0, у реваншу смо ремизирали 1:1. Војводина је мој клуб и за њу ме увек везују најлепша сећања. Да није било Војводине, можда не би било ни ничег другог у мојој даљој будућности – почео је Шапурић.

Иако Војводина и даље чека ту нову титулу од оне генерације чији је и он био члан, Шапурић верује да је „стара дама“ на правом путу.

– Прошло је 35 година од те друге шампионске титуле, а и њу смо дуго чекали, од 1966, али надам се да ће ускоро доћи и трећа. Летос када сам дошао из Кине у Нови Сад имао сам прилику да причам са председником Драгољубом Збиљићем и могу да кажем да Војводина има озбиљну визију. Волео бих да га сви подрже у тој визији и да искористе таквог председника, јер он воли да направи нешто, јер је такав. Војводина опет има све капацитете да у наредне две, три године нападне и титулу. Морам да кажем свим Војводинашима, никада не бих могао да будем задовољан да буде четврта, пета или шеста. Не желим никог да омаловажавам, као што су ТСЦ, Чукарички, али Војводина је по својој величини клуб који треба да се бори са Партизаном и Црвеном звездом за титулу сваке године – истакао је Шапурић.

Бивши играч и директор Војводине похвалио је и рад тренутне управе на челу са Драгољубом Збиљићем.

– Да бисте имали успехе, морате да имате стабилност, а да бисте имали стабилност морате да имате организоване људе који воде клуб, јер после тога долазе добри резултати. На мене је председник Збиљић оставио велики утисак и сви око њега треба да зграбе ту његову енергију и мотивацију, јер тако Војводина може до циљева. Видим да је Војводина изузетно финансијски стабилна и постоје сви услови да се створи јак тим. Потребна је добра организација, ако буде и квалитетан рад, онда ће доћи и резултати – нагласио је он.

Између осталог, сматра и да је Војводини у скоријој будућности место и у групној фази УЕФА такмичења.

– Моја највећа жеља је да Војводина коначно заигра у Европи и да уђе у групну фазу те Лиге конференција, јер је то адекватно такмичење за наше стандарде. Мислим да Војводина није далеко од тога. Имао сам прилику да гледам овде пријатељску утакмицу и моје убеђење је да Воша уз неколико добрих појачања може да направи тим достојног Европе. Велике заслуге за све иду на рачун новог шефа струке Бандовића, али мора да се ради, да се живи за успех – закључио је Светозар Шапурић.

Шапурић је говорио и о другој шампионској генерацији и бројним лепим успоменама које га везују за Војводину и Нови Сад, а комплетан интервју за Воша ТВ погледајте ОВДЕ.

Поделите са другима!

Go to Top