Сеид Кораћ четврто појачање Војводине!

Време читања: 2 минута
ЗАМЕНА ЗА РОСИЋА

Репрезентативац Луксембурга Сеид Кораћ четврто је појачање Војводине у зимском прелазном року.

У питању је 22-годишњи штопер, рођен у Луксембургу, али поседује и српски пасош, а који у Војводину стиже из шведског прволигаша Дегерфорса.

Он је фудбалске кораке започео у Луксембургу, у Роденжеу, из ког је лета 2020. прешао у академију немачког Нирнберга. После годину дана у Немачкој, преселио се у дански Есбјерг, а потом је лета 2022. отишао на позајмицу у кипарски Акритас.

Данску је напустио прошле зиме када се преселио у досадашњи тим Дегефорс, за који је одиграо 29 мечева уз један постигнут гол. Такође, он је наступао за све млађе селекције Луксембурга, док је за А репрезентацију одиграо четири утакмице.

– Веома ми је драго што сам дошао у овако велики клуб. Сигуран сам да ћемо бити успешни и да ћемо освојити много трофеја. Генерално пратим српски фудбал, пратио сам Супер лигу, али и Војводину летос против АПОЕЛ-а. Познајем поједине играче, знам како су им текле каријере и срећан сам што ћемо делити свлачионицу. Радује ме што ћу одмах почети да тренирам са њима и надам се да ћу се што пре прилагодити, а онда да почнемо и заједно да побеђујемо за Војводину – изјавио је Кораћ.

Он сматра да ће му богато инострано искуство олакшати период адаптације на „Карађорђу“.

– Стекао сам велико искуство у Шведској, одиграо сам доста утакмица, задовољан сам како сам играо, иако нисмо били успешни. Сада сам овде, максимално фокусиран на Војводину – закључио је Сеид Кораћ.

Пре Сеида Кораћа, Војводину су ове зиме појачали Драган Росић, Вукан Савићевић и Његош Петровић.

Иначе, Кораћ долази као замена за Лазара Росића, са којим је Војводина споразумно раскинула уговор након шест месеци, а свом досадашњем штоперу жели много среће у наставку каријере.

Поделите са другима!

Go to Top