Време читања: 2 минута
СВИ ИЗВЕШТАЈИ ЈЕДНОГЛАСНО

Чланови Извршног одбора ФС Војводине, на састанку у Старој Пазови, ставили су тачку на јесењу сезону. У одсуству председника Драгана Симовића, руководио је Горан Драча, потпредседник, а извештаји комесара и припремне активности за пролећни наставак, усвојени су једногласно.

– Посебно је стављен акценат на регуларност и безбедност у лигама ФСВ и дата је подршка такмичарским органима да тако наставе и у другом делу првенства. Поново је потенцирано да смо много добили снимањем утакмица и анализама свега што се дешавало на теренима, па ћемо да наставимо са том праксом јер су, у другом делу, на програму одлучујуће борбе за врх и опстанак, као и баражи – истакао је Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ.

Усвојен је и календар такмичења за пролећну сезону. Почетак је заказан за 2. март, а крај је предвиђен за 3. јун.

– Износи чланарина за програмске активности остале су исте, са роком плаћања до 23. фебруара.

Једногласно су усвојени извештаји Судијске организације ФСВ, учинак у јесењој сезони образложио је председник Бранко Павловић, а посебно је похвалио талент-ментор програм.

– О активностима у тренерској организацији и Центру за едукацију тренера, извештаје су поднели Душко Грујић председник, и Спасоје Јелачић, менаџер ЦЕФТ-а. Најавили су и нове тренерске курсеве и семинаре.

Миодраг Цвијић најавио је и активности за фебруар:

– Kонференције клубова Српске лиге Војводина и три групе Војвођанске лиге одржаће се у уторак, 6. фебруара, у Новом Саду, док ће семинар судија за Војвођанске лиге „Југ“, „Исток“ и „Север“ бити на порограму од 19. до 23. фебруара, такође, у Новом Саду. Обавезни семинари за тренере Српске и Војвођанске лиге, као и лига млађих категорија предвиђени су за 26. фебруар, док ће делегати у свим лигама у надлежности ФСВ бити дан касније.

БРАНА ИЛИЋ СВЕ ЗАСЕНИО

Извршни одбор ФС Војводине изабрао је најбоље у лигама за прошлу годину. Брана Илић (Словен, Рума), лавовским доприносом освајању лидерске позиције у Српској лиги „Војводина“, обојио је јесењу сезону, а Владимир Ливаја, са клупе је предводио Железничар из Инђије до другог места у истој конкуренцији. Никола Чекичевић (Моровић) је изабран за најперспективнијег судију.