Време читања: 3 минута
ДИВОШАНИ ФУРИОЗНО КРЕНУЛИ У ОДБРАНУ ПЕХАРА НА ТУРНИРУ “ЧУКАРИЦА 2024“, СТРЕЛЦИ ПОГОДИЛИ 22 ПУТА ЗА 180 МИНУТА

У одбрану пехара на турниру “Чукарица 2024“, фудбалери Хајдука, кренули су фуриозно, победама у двобојима са Врчином (15:0) и Борцем из Остружнице (7:1). Дивошани су потврдили да поседују капацитет да репризирају прошлогодишњи успех, али много битнији сегмент приче је да се тим, освежен петорицом новајлија, кроз турнир уигра за трку на војвођанском “Југу“. Ненад Кудрић (24), јесенас стрелац седам голова у првенству, ставио је потпис испод четири поготка, чиме је дао допринос убедљивим победама.

-Имамо широку играчку лепезу, сви смо добили подједнаку минутажу и показали да, вођени највишим амбицијама, можемо да испунимо очекивања. Неће нас успавати убедљиве победе на старту турнира, свесни смо разлике у квалитету. Битан је однос према задацима, озбиљност и посвећеност су на максимуму и то је чињеница која изазива задовољство – каже Ненад Кудрић.

Између испита на турниру, Дивошани ће у среду одмерити снагу са Јединством из Сурчина, осмопласираним тимом Српске лиге “Београд“.

-Провере са екипама из вишег ранга су корисне, желимо да видимо где смо у односу на њих, да бисмо могли да исправимо евентуалне пропусте у организацији игре. Првенство ће брзо да се настави, мање од месец дана је остало до пролећне премијере и меча са Индексом. Желимо да од старта будемо на препознатљивом нивоу и да несмањеним интензитетом наставимо пут ка српсколигашкком друштву.

Пре доласка у Хајдук, бранио је боје ОФК Београда, ОФК Бечеја 1918, Тисе (Адорјан) и Војводине из Бачког Градишта. Са српсколигашким искуством, може да буде замајац пролећних успеха.

-У Дивошу је све под конац. Клуб је по организацији и инфраструктури превазишао ранг такмичења. Верујем да ћемо на терену потврдити да смо најбољи у лиги са осам некадашњих српсколигаша и да ћемо исписати најблиставију страницу клупске историје. Пола пута смо успешно прешли, предстоји нам тежа етапа, с обзиром да је скоро цела лига, изузев три водеће екипе, у борби за опстанак.

Током уводних шест кола, лидера очекују четири гостовања. Најближи пратилац Слобода из Доњег Товарника је корак иза, док трећепласирано Јединство (Руменка) има два бода мање.

-Са њима играмо на домаћем терену, где смо уписали свих осам победа, али међусобни окршаји не морају ништа да одлуче. Превагу ће донети друге утакмице, пошто је ово такмичење у којем свако може да буде камен спотицања. Једини смо без пораза, са најмање примљених голова, то су параметри који су нас избацили на врх. Желимо да тако остане и када се у јуну буде подвлачила црта.

На списку новајлија су: Лазар Веселиновић (37), јесенас стрелац 13 голова за Кулпин у Сомборској подручној лиги, везиста Бојан Јелић, капитен Јединства (Руменка), леви бек Александар Золнајић (Тиса, Адорјан), бонус Лука Тркуља (Железничар, Инђија) и голман Марко Николић (Интер, Запрешић).

-Тренирамо пуним капацитетом, стручни штаб нас је уклопио у систем који функционише обећавајуће. Сви смо на истом задатку, нема сујете, подржавамо се међусобно. Летос сам дошао у Хајдук, али утисак је као да сам много дуже овде, јер је средина таква да препознаје и цени људске и играчке вредности. То ствара додатну обавезу да головима и асистенцијама помогнем у реализацији циљева на свим фронтовима, где имамо активну улогу – истакао је Ненад Кудрић.

М. Менићанин

У УЛОЗИ ОЦА

Недавно се остварио у улози оца и то му је улило додатну енергију за искушења на животним пољима. Од тројице браће, активан је и најмлађи Игор, који се из Кабела вратио у Тису, док је Давид регистрован за Јединство (Нови Бечеј), али без минутаже, због приватних обавеза. Отац Горан им је огромна подршка, не пропушта чак ни пријатељске утакмице.

-Породица је оаза из које црпим енергију, син Тадија нам је улепшао свакодневицу. Диван је осећај остварити се у родитељској улози – нагласио је Ненад Кудрић.

ФОТО: Приватна архива