Време читања: 2 минута
ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Јадран Декани – Младост ГАТ 0:1 (0:1)

Умаг – Судија: Амел Диздаревић. Стрелац: Чечарић у 12. минуту.

ЈАДРАН: Габрић, Бјелопетровић, Зубановић Малетић, Галина, Ражман, Брачко, Мештрич, Далипи, Проспер, Глушчевић. Играли су још: Клавора, Скомина, Хоти, Хумар, Шћулац, Кодарин, Шехић.

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Танасин, Видовић, Илић, Дробњак, Балабановић, Поповић, Кокановић, Ђуричин, Павлица, Чечарић. Играли су још: Јездовић, Бугарин, Јокић, Абаџија, Соловјев, Шушњар.

У првој провери у Умагу, Младост ГАТ је савладала осми тим словеначке Друге лиге, а одлучио је Бојан Чечарић након дуге лопте Немање Илића, изборивши се са дефанзивцем ривала и пославши лопту у мрежу.

Јадран је припретио након ране капитулације, бележе се две ситуације, најпре је Мештрич шутирао са дистанце, међутим изблокирао га је Дробњак, док је Рок Ражман у намери да центрира могао да изненади Живковића. Драган Кокановић распалио је са 25 метара, одбрану је уписао одлични Габрић, преусмеривши лопту у корнер. Пред одмор Проспер је гађао, голман Младости је парадом спречио изједначење.

Дион Хоти наишао је на рампу, а поново је Дробњак био на висини задатка неутралисавши га клизећим стартом. Са друге стране Рус Соловјев је оклевао у контранападу, док је Кокановић на додавање Абаџије циљао рогаљ, али није био прецизан.

Ученици тренера Бајића настављају са тренинзима, друга провера је за четири дана, а противник је Триглав Крањ.