Време читања: 3 минута
СА ПРИПРЕМА У УМАГУ

У паузи између два тренинга, на припремама у Умагу, разговарали смо са једним од тренера у стручном штабу Младости ГАТ, Марком Прентовићем.

Прентовић је задужен за припрему играча, а у табор новосадског прволигаша стигао је летос. Иза њега је рад у више клубова како наших, тако иностраних (Војводина, Пролетер (НС), Хенан, Ал Фејсали, Ал Вегда…).

Како сте задовољни условима овде у Умагу и до сада одрађеним тренинзима, када упоредимо са летњим припремним периодом?

– Јако смо задовољни условима у Умагу, терени, теретана, хотел, опоравак играча, све је добро организовано. Ако се осврнемо на претходне припреме, тј. на почетак сезоне, када смо каснили са самим почетком припрема и када су играчи долазили у ходу, ове припреме смо на време почели, са 90% играчког кадра за наредну полусезону, што нам је веома важно у реализацији плана припремног периода.

Да ли успевате у потпуности да спроведете зацртани план, везан за тренажни процес?

Стварно могу да похвалим нас, као стручни штаб, зато што сваки тренинг који је пре почетка припремног периода испланиран и припремљен, смо успели да реализујемо, како овде, тако и у три недеље рада у  Новом Саду. То су нам омогућили добри услови, добра организација, како клупска тако и организација рада стручног штаба, која је стварно на високом нивоу. Трудили смо се да највећи акценат бацимо на неке сегменте брзинских способности, брзини са и без лопте, брзини специфичне реакције, хитрини, снази…надамо се да ће нам то дати добре резултате у наредној полусезони.

Како играчи подносе такав систем рада, и уопште припремни период?

– Генерално гледано, овакав принцип рада у припремном периоду, није претежак за играче. Садржи доста тренинга са лоптом, тј. нема пуно вежби “сувог” трчања, има доста лопте, тренинга брзинских способности, брзих и кратких игара високог интезитета и снаге, тако да сваки појединачни тренинг није баш лаган, али не даје ефекат великог замора, или “тешких ногу” како играчи воле да се изражавају, самим тим им не пада претешко.

 
Колика је битна сарадња унутар стручног штаба, када говоримо о реализацији и
успешности припремног периода?