Време читања: 2 минута
ЗА КАТЕДРОМ И АНДРИЈА ГЕРИЋ

У организацији ФСВ и њених стручних организација судија и тренера у склопу припрема за пролећни део такмичарске сезоне 2023/2024 организују се семинари, састанци и стручне трибине, како би се службена лица судије и делегати и фудбалски тренери што боље припремили, обучили и мотивисали за предстојећу сезону.

Серијa активности започета је семинаром судија Војвођанске фудбалске лиге Југ који је одржан јуче у Новом Саду. Следе семинари судија осталих Војвођанских фудбалских лига.

Затим на ред долазе судије и посматрачи суђења Српске лиге Војводина. Они ће полагати судијске норме и присуствовати предавањима 22. и 23. фебруара у Новом Саду.

На Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду у понедељак 26. фебруара у 18 часова одржаће се обавезан семинар за све лиценциране тренере Српске лиге Војводина, Војвођанских фудбалских лига и омладинских, кадетских и пионирских  лига Фудбалског савеза Војводине.

Предавач на семинару са темом „Тренинг снаге са млађим категоријама“ биће уважени професор Марко Стојановић, док ће на тему „Тренер за памћење“ предавач бити Андрија Герић, прослављени спортиста и психолог.

На крају на ред долазе делегати свих лига ФСВ. Они ће се по новом моделу самостално окупити у уторак 27. фебруара у 16 часова у Новом Саду, где ће добити смернице и обновити научено из свог делокруга рада. У оквиру семинара стручњаци из IT сектора Фудбалског савеза Србије презентоваће им нову апликацију „FSS LIVE“, коју ће делегати бити дужни да примењују од пролећног дела сезоне.

Треба напоменути и да је у понедељак 19. фебруара почео 4. модул УЕФА Б лиценце и да ће се Футсал клубови окупити на конференцији клубова у понедељак 26. фебруара у просторијама ФСВ.

Распоред пролећних активности ФСВ је изузетно захтеван, знајући да  нас овог пролећа очекује и 22 . Меморијални турнир Пера Јоцић, такмичења у Купу ФСВ, баражи који се први пут играју и за попуну Српске лиге Војводина, те  такмичења у женским лигама и активности аматерске репрезентације у склопу припрема за Куп региона у јуну. Сматрам да је овако детаљна припрема неопходна како би се све активности одвијале на жељени начин, закључио је генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић.