Време читања: 2 минута
ЧЕТА ТРЕНЕРА БАЈИЋА СПРЕМНА ЈЕ ДА СЕ РЕВАНШИРА ”КАНАРИНЦИМА”  

У недељу, 24. марта од 15 часова на ГАТ арени играће се градски дерби између домаће Младости ГАТ и гостујућег РФК Новог Сада 1921. Обе екипе се од четврте рунде налазе у зони испадања, а пред други међусобни окршај ”гатовци” су у много бољем положају од ривала, удаљени три бода од сигурне зоне, док жуто-плави држе фењер девет корака иза, са 16 освојених бодова. 

После јесени за заборав, ученици тренера Бајића освојили су у пет пролећних дуела 10 бодова, вративши се у равноправну борбу за очување статуса. Славили су Ужицу и Лесковцу, а ремизирали на Убу са Јединством. Што се тиче мечева код куће, савладали су директног конкурента, Металац и поражени су, неочекивано, од Радничког са Новог Београда. 

Нови Сад је све изненадио тријумфом над већ виђеним суперлигашем са Карабурме – 1:0, у првом пролећном колу. Међутим, након тог сусрета није освојио ни бод. Дошло је до промене на клупи, али и у руководећим структурама, па се очекују бољи дани на Детелинари. У овом тренутку опстанак делује као ”немогућа мисија”. 

ЈЕСЕНАС СЛАВИО НОВИ САД 

Октобарски двобој окончан је победом жуто-плавих, резултатом – 3:1. Од тада су и једни и други претрпели озбиљне промене како у играчком смислу, тако у струци. Тренери Братић и Жигић не руководе кадром, Нови Сад је остао без голгетера Фуртуле, Варге, Рађена.. док се Младост значајно појачала у прелазном року који је иза нас и у великој је предности пред недељно надметање. 

Осокољени брејком у Лесковцу, Чечарић и другови биће довољно мотивисани да се противнику реванширају за јесењи пораз у Челареву и направе нови корак напред ка крајњем циљу, а то је опстанак у прволигашком каравану. Младост ГАТ поседује неколико искусних играча које би пожелели и многи суперлигаши, за разлику од ривала који се ослонио на младе снаге и нема толики притисак, када су у питању резултати. Доласком новог руководства најављена је стабилизација на свим нивоима, а млади тим тренера Тешовића спреман је свакоме да стане на црту. 

Дуеле оваквог типа, решава један детаљ…


ФОТО: Младост ГАТ