Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Искупили су се за пораз од Радничког са Новог Београда, фудбалери Младости ГАТ победом над ГФК Дубочицом у Лесковцу, вративши се на колосек пред дуел са градским ривалом – РФК Новим Садом 1921.

Пред недељни дуел, шеф прволигаша са Новог насеља, Душан Бајић апострофирао је младост као главни адут ”канаринаца”.

– Очекује нас градски дерби са Новим Садом који има младу екипу, полетну. Интензитетом, моралом у игри и карактером држе неизвесност до краја, а то су показали у претходним утакмицама. Губили су минималним резултатом што о томе довољно сведочи, а на премијери славили су против ОФК Београда – каже Бајић.

Зостатак за сигурним местом остао је исти, па сваки меч и даље носи императив победе за Бајићеве изабранике, искључиво када директни противници бележе позитивне исходе односно победе.

– Као и свака друга утакмица и ова је под притиском морања, у смислу резултата. И даље смо испод црте, али држимо прикључак за конкурентима. Имамо мотив да што пре изађемо из ове ситуације.

У првом делу трке, тада под вођством Видака Братића славили су фудбалери са Детелинаре, што представља додатни мотив за реванш истом мером, овога пута на ГАТ арени.

– Нови Сад је јесенас тријумфовао на мотивисаност и такмичарски набој. Без обзира што су на последњем месту, поштујемо жуто-плаве, ниво енергије им је увек на максимуму и управо због тога морамо бити другачији, како бисмо остварили резултат. То је суштина целе приче, нарочито у психо-физичким стварима – завршио је шеф ”гатоваца”.

Дуел између Младости ГАТ и РФК Новог Сада 1921 игра се у недељу са почетком у 15 часова. Улаз на трибине је слободан.