Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Младост ГАТ – РФК НС-1921 0:1 (0:0)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 1000. Судија: Ненад Ђорђевић (Гуча). Стрелац: Милосавић у 50. минуту. Жути картони: Митошевић, Дубачкић, Танасин (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ ГАТ: Живковић, Вукадиновић, Јокић (од 59. Митошевић), Ђуричин (од 46. Чечарић), Кокановић (од 76. Живковић), Танасин, Шушњар, Видовић, Бугарин (од 75. Дробњак), Поповић (од 46. Бјелош), Дубачкић.

РФК НС-1921: Пушкић, Милосавић (од 66. Ј. Илић), Рац, Дервиши, Пашагић, Мсанга, Маига, Благојевић, Мандић, Гвозденовић (од 60. Сердар), Марковић (од 78. Варга).

За изненађење на Новом насељу потрудио се, из слободног ударца прецизни, Милосавић.

Да направе значајан искорак, ученике тренера Бајића коче утакмице у којима треба да оправдају улогу фаворита. На свом терену поражени су пре две недеље од Радничког са Новог Београда, а данас и од градског ривала и да није тројке над Дубочицом, пут у нижи ранг био би готово неизбежан.

Облаци око ГАТ арене нису спречили гледаоце да се на делу увере у бодовно скроман квалитет новосадских прволигаша.

Шушњар, Видовић и Вукадиновић нису наместили нишан да изненаде Ранка Пушкића, а гађали су покрај мете, за разлику од Ђуричина, чију шут је био лак плен за младог голмана. Од друге половине првог полувремена Нови Сад је деловао смелије у фази напада, па се бележи шанса Милосавића, али и стрела Мсанге коју је Живковић одбио у поље.

У 50. минуту догодио се тренутак одлуке, Михајло Милосавић, позајмљени фудбалер ТСЦ-а у бојама Новог Сада, извео је слободњак и нациљао доњи угао са 20-так метара, довољно прецизно да превари голмана Живковића – 0:1. Дервиши ће имати за чим да жали, јер га је Живковић предухитрио да поентира када су многи већ видели лопти у голу. У финишу, је Бјелош изблокиран од стране Благојевића, док је Шушњара и Кокановића “прочитао” добро позиционирани Пушкић, па је плен завршио код играча са Детелинаре.

“Гатовци”, идуће суботе, иза јужне трибине стадиона “Рајко Митић”, гостују екипи РФК Графичара.