Време читања: 3 минута
ПРВЕ РЕЧИ ПО ДОЛАСКУ У СРПСКИ ФУДБАЛ

Нови потпредседник и члан Управног одбора ФК Војводина Милан Мандарић поносан је што се коначно вратио у свој Нови Сад и што је постао део клуба за који навија од дечачких дана.

Милан Мандарић је данас једногласном одлуком Скупштине клуба именован за новог потпредседника и члана УО, а у свом излагању се захвалио на указаном поверењу.

– Нови Сад је увек био у мом срцу. И када сам као млад и одлазио у Београд, када је сунце залазило, сваки дан смо супруга и ја сели у кола да се вратимо, јер нисмо могли да издржимо без Новог Сада. Ситуација која је била у то време присилила ме да идем за америчким сном и пут ме је одвео тамо где сам провео 35 година рада и успеха у својим пословима. Фудбал сам волео од малена, само што отац није желео да будем фудбалер, зато што му је први комшија био Тоза Веселиновић и проблем је био што је сваког понедељка долазио тражи зајам, јер је изгубио на картама за викенд. Шалим се, нека му је лака црна земља, Тоза је био фантастичан човек и играч. Као дечак сам и упадао на утакмице Војводине, желео сам да гледам играче и тим који сам волео. Надам се да ћу овај пут ући на стадион без упадања – рекао је кроз смех Милан Мандарић.

Он је потом додао му није било тешко да прихвати позив председника „старе даме“ Драгољуба Збиљића.

– Срећан сам и задовољан што сам се упознао са господином председником и људима око њега. Имали смо фантастичне разговоре и није било тешко рећи „да“. Више пута се повела прича да бих могао да се вратим у Нови Сад и Војводину, али ме је пут увек одводио на другу страну, у Француску, Холандију, Енглеску. Поносан сам што сам коначно овде и част ми је велика што сам део Војводине. Учинићу све што је у мојој моћи да својим искуством и жељом помогнем да вратимо Војводину тамо где треба да буде, а то је да се боримо за врх табеле и да будемо прави европски клуб. Данас када сам долазио овде и гледао ове терене, ја нисам могао да верујем какве услове има овај клуб. Таквих нема много у Енглеској. Велика ми је жеља да се развија омладинска школа, што је био увек мој први задатак у сваком клубу у који сам долазио. Такође, важно ми је да остваримо прави дијалог са навијачима, да их вратимо на трибине, јер су они једни од главних сегмената нашег партнерства. Сви ми овде смо партнери и сви имамо исти циљ, а то је да будемо најбољи у ономе што радимо и да вратимо Војводину тамо где припада, да се бори за трофеје и да буде призната у Европи. Биће ми велико задовољство да помогнем у томе, хвала вам на указаном поверењу, надам се да вас нећу разочарати – рекао је Милан Мандарић.