Најтеже унапред „добијене“ утакмице

Време читања: 2 минута
МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Тренер Војводине Божидар Бандовић позива на опрез пред гостовање своје екипе последњепласираном Раднику.

Након двонедељне паузе, Војводина у петак гостује Раднику и жели да упише четврту победу у низу.

– После три узастопне победе искористили смо ову паузу и да се одморимо и да унапредимо неке ствари. Одиграли смо и једну пријатељску утакмицу, а пред нама је једна у којој већина уписује три бода, али ми морамо да будемо и концетрисани и дисциплиновани као и на претходним мечевима. Морамо да одиграмо онако како желимо и да победимо, јер нам је потребан континуитет. Момци су добро тренирали, имамо још два тренинга. Желимо да стварамо шансе, да дајемо голове и да побеђујемо. Још увек не можемо да рачунамо на Гурама и имамо проблем са Радуловићем, који и даље има проблема још од утакмице против ИМТ-а – рекао је Бандовић.

Он истиче да је притисак увек присутан, али да је екипа све јача на психолошком плану.

– Увек притисак постоји, али треба да се припремимо на најбољи могући начин, на психолошком плану, на ком смо све бољи. Било је тешко доћи до овог, али Војводина је велики клуб и морамо да научимо да играмо под притиском. Терени нису били сјајни ни на неким претходним утакмицама, тако да то не сме да буде пресудан фактор. У свакој утакмици имали смо посед од барем 65%, то ћемо поново покушати, али неке ствари морамо још да поправимо, посебно када стојимо високо и када изгубимо лопту. Али што се тиче терена, ми не мењамо наш стил – нагласио је Бандовић.

Осврнуо се и на позицију и ситуацију ривала.

– Радник је најопаснији ривал, јер већ уписујемо три бода, а то није добро. Наш приступ мора увек да буде исти, да тренирамо јако. Од нас све зависи, свих 90 минута морамо да играмо на високом нивоу – истакао је Бандовић.

Тренер Воше већ зна већину стартера, а прокоментарисао је и статус Филипа Малбашића.

– Отприлике 90% тима знамо, видећемо још на последња два тренинга. Радили смо на кондицији, тактици, реакцији по изгубљеној лопти. Момци који су мање играли су наступали на тој пријатељској утакмици да би задржали ритам, јер су на сви потребни. Филип Малбашић не тренира са екипом, постигли су договор, који можете да добијете од клуба – закључио је Бандовић.

Утакмица Радник – Војводина на програму је у петак у 16 часова уз директан пренос на каналу Арена премиум 1.

Поделите са другима!

Go to Top