Време читања: 3 минута
БРАТИСЛАВ ЈЕЛИЋ ХЕТ-ТРИКОМ РЕЖИРАО ПОБЕДУ ЈАРАЧАНА У ВЕТЕРНИКУ И ПОТВРДИО ОДЛИЧНУ ФОРМУ

Са седам голова из пет пролећних рунди, Братислав Јелић (25), нападач Младости, представља једног од најкориснијих играча војвођанског ”Југа”. Јарачани задовољно трљају руке, јер су ангажовањем 197 центиметара високог центарфора, јесенас за ОФК Врбас стрелца 14 голова, рачунајући и Куп такмичење, извукли играчки бинго.

 -Посматрајући само пролећну етапу, после лидера Хајдука, имамо најбољи биланс. Стартни пораз у Доњем Товарнику, није нас избацио из колосека, нанизали смо четири победе. То се одразило и на табелу, сада је поглед лепши, него зимус када сам дошао у клуб, пошто смо део водећег квартета. Било би лепо да ту останемо до краја трке. Поседујемо квалитет за такав сценарио – каже Братислав Јелић.

 Јарачани су у низу надиграли Хајдук из Бешке (3:2), Цемент (3:0), Раднички из Нове Пазове (3:0) и Ветерник (3:1).

 -Дуго година сам играо на војвођанском ”Северу”, али ”Југ” је дефинитивно захтевније такмичење, са осам бивших српсколигаша. Долазак у Младост је пун погодак, иако сам морао да уложим пуно труда и енергије да бих се брзо адаптирао. Навијачи постану нестрпљиви ако нападач не постиже голове, желео сам да то спречим, а за сада иде добро. Дишем пуним плућима на Ливадици и уживам у фудбалу.

 Гостовање у Ветернику, украсио је хет-триком. Био је неухватљив за одбрану ривала, кораком газеле је освајао простор и демонстрирао голгетерско умеће. Аплаузи бројних навијача пристиглих из Бачког Јарка, нису изостали.

 -Код првог гола, ишао сам до краја, приметивши неодлучност штопера и голмана. Лопту је из задње линије послао Милорад Кнежевић, као и приликом поготка за хет-трик. У међувремену, асистенцију је уписао Александар Ерак, претрчао је скоро 50 метара и убацио ме у ватру. Водио сам доста дуела са противничким дефанзивцима, физички сам одлично припремљен, као и комплетна екипа, и то нас одржава у високом ритму свих 90 минута.

 Није успео да се избори са емоцијама, радост због трећег гола кулминирала је скидањем дреса, иако је већ имао јавну опомену.

 -Понеле су ме емоције, мада ово није први хет-трик у каријери. Тек када је судија кренуо ка мени, држећи у руци жути картон, схватио сам да ћу морати ван терена. Жао ми је што нећу бити у прилици да саиграчима помогнем у мечу са Индексом, али верујем да ће и без мене наставити победнички низ. У налету смо, на крилима сјајне атмосфере у свлачионици, прескачемо препреке.

 На Ливадицу долазе ”студенти”, потом следи гостовање Дунаву у ванредном колу, па двобој са Шиђанима. Друга половина априла, резервисана је за општински дерби у Темерину и долазак лидера.

 -Лакше дишемо, дошли смо до кисеоника, удаљивши се мало од опасне зоне, али опуштање није дозвољено. Има још доста да се игра, пуно бодова је у оптицају и неопходно је да останемо на истом нивоу посвећености. Пружам максимум на сваком тренингу и утакмици, нисам оптерећен бројем голова, иако је лепо када се победа подудари са рецком у голгетерској колони – рекао је Братислав Јелић. 

М. Менићанин

ЕРАК КАО МЕТАК

 Због проблема са задњом ложом из меча против Хајдука (Бешка), није било у протоколу вихорног офанзивца Александра Ерака против Цемента и Радничког (НП), али у пуном капацитету се вратио за двобој са Ветерником и сјајним тркачким способностима дао огроман допринос победи:

 -Свака победа доприноси самопоуздању, нанизали смо четири и искорачили ка врху. Имамо добар тим, способан да се са сваким ривалом ухвати у коштац. Трудићемо се да до краја сачувамо висок пласман.