Време читања: 2 минута
ПРВА НОВОСАДСКА ЛИГА

Омладинац – Хајдук (Ч) 2:2 (1:1)

Степановићево – Гледалаца: 200. Судија: Марко Секулић (Футог). Стрелци: Јакшић у 30. и Бакић у 84. за Омладинац, Срећков у 22. и Росић у 56. за Хајдук. Жути картони: Савић, Пилиповић, Ћурчић (Омладинац), Пеленгић, тренер Бабић, Рондовић, Максимовић, Бркић (Хајдук).

ОМЛАДИНАЦ: Пецељ, Јакшић, Савић, Андреј Хернаус (од 61. Бакић), Сарић, Радин, Мартиновић, Томљановић, Пилиповић, Ристић (од 61. Ћурчић), Стаменковић.

ХАЈДУК: Шарић, Шолаја (од 83. Бркић), Лазић, Рондовић, Џамбас, Росић, Марић (од 35. Цветковић), Срећков, Пеленгић, Максимовић, Петрић (од 30. Марковић).

У мечу конкурената за опстанак, домаћини су због изостанка голмана Зељковића и недостатка решења били приморани да Бојана Пецеља ставе између статива. Узбуђења су почела у 10. минуту, када је Марко Томљановић упутио центаршут, а Стаменковић нациљо стативу. Срећков је потврдио голгетерски инстинкт у 22. минуту, искористивши лошу реакцију Омладинчеве одбране – 0:1. Врло брзо стигао је одговор са друге стране, а поравнање је донео Душан Јакшић. Најближи поготку након изједначења био је Александар Цветковић, Максимовић је шутирао, Пецељ парадом одбио лопту, а резервиста Чуружана уздрмао је стативу.

Шарић се истакао у 51. минуту, у паду осујетивши ударац Стаменковића, а пет минута касније Росић је одлично реаговао на Пеленгићев убачај, улетевши испред одбране и доневши нову предност Чуружанима. Реми је реалан исход, а домаћину га је обезбедио Максим Бакић, закуцавши лопту у мрежу са друге стативе након лоше реакције Стефана Лазића.