Царевић скинуо два пенала и одвео Вошу у полуфинале Купа Србије!

Време читања: 2 минута

Фудбалери Војводине пласирали су се у полуфинале Купа Србије пошто су данас после пенала победила Чукарички укупним резултатом 5:4 (1:1)!

У регуларном делу сусрета, једини гол за Вошу постигао је Вукан Савићевић, а у пенал серији погодили су Зукић, Петровић, Лазаревић и Савићевић, док је Лазар Царевић одбранио два пенала.

Оно што је посебно важно данас, Воши је ово била десета пенал серија од последњих 11, од 2008. године у којој је у Купу Србије изашла као победник.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Чукарички: Самуровић, Аџић (од 61. Ергелаш), Доцић (од 61. Ковач), Ивановић, Јовановић, Миладиновић, Никчевић, Павков (од 61. Мело), Сисоко, Стевановић, Тошић.

Војводина: Царевић, Лазаревић, Кораћ, Црномарковић, Матеус Индио, Петровић, Зукић, Кембел (од 78. Ивановић), Савићевић, Сери, Вукановић.

Чукарички је прву и најбољу шансу у првом полувремену имао у 16. минуту када је Ивановић проиграо Миладиновића, чији је ударац са неколико метара одлично зауставио Царевић.

Воша је први пут озбиљније припрезила у 22. минуту када је изградила лепу акцију по левом боку, Вукановић је послао повратну за Зукића, чији је ударац са 15 метара изблокирала одбрана Чукаричког.

Након тога, Кембел је имао један покушај са дистанце, са неких 20 метара шутирао је преко пречке. До одласка на одмор, Чукарички је још једном припретио када је Миладиновић проиграо Луку Аџића, али је Царевић поново одлично реаговао.

Воша је повела после пет минута игре у наставку, Савићевић је извео сјајан соло продор, ослободио се двојице чувара, а онда је са ивице шеснаестерца лукавим и прецизним ударцем погодио први угао за 0:1.

Три минута касније, Савићевић је понесен тим голом поново опробао са дистанце, овај пут је шутирао директно у голмана Самуровића. Чукарички је такође брзо узвратио, преко Луке Аџића, али је и Царевић поново био на правом месту.

У 57. минуту Матеус Индио је могао да постигне гол сезони, Вошин везиста је извео соло продор од преко 50 метара, и он је нанизао неколико чувара и ушао у шеснаестерац, гађао је контра угао, али је Самуровић добро интервенисао. И два минута касније Воша је имала велику прилику када је Вукановић већ у пријему лопте сачувао чувара, опет је одлично одбранио Самуровић.

Исти актери били су у центру пажње и у 63. минуту када је Сери центрирао са левог бока, Вукановић је гађао главом, право у добро постављеног Самуровића.

Након низа шанси и промашаја Војводине, уследила је казна у 67. минуту, Ковач је са половине терена послао дубински пас, Ивановић је побегао Црномарковићу и из прве послао лопту поред Царевића за 1:1.

До краја регуларних 90 минута није било промене резултата, па су пенали одлучивали победника.

Пенал серија:

  1. Царевић чита Милојевића, Зукић снажно у горњи леви угао – 0:1.
  2. Ивановић погађа од леве стативе, Петровић прецизно уз десну стативу – 1:2
  3. Мело сигурно по земљи, Лазаревић уз саму стативу – 2:3
  4. Ергелаш прецизно скоро по средини, Савићевић полувисоко и прецизно – 3:4
  5. Царевић чита Јовавовића, Воша је у полуфиналу – 3:4
2024-04-11T00:02:29+02:0010. 04. 2024.|Актуелности, Вести|

Поделите са другима!

Go to Top