Време читања: 4 минута
ПУН ПОГОДАК КЛУБОВА ИЗ ТЕМЕРИНСКЕ ОПШТИНЕ У ВАНРЕДНОМ КОЛУ ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА”, ИДЕНТИЧНО КАО КРАЈЕМ ОКТОБРА

Клубови из темеринске општине, на војвођанском ”Југу”, у ванредном колу, репризирали су учинак од последњег викенда октобра, када су остварили све три победе, при чему се поново поклопило да Слога и ТСК то учине као домаћини, а Младост у улози госта.
Љубитељи фудбала у Темерину, били су у дилеми коју утакмицу да гледају, имајући у виду да је Слога угостила Јадран, док је ТСК на стадиону удаљеном непуна три километра био домаћин Славији у директном окршају за опстанак.
После два сушна кола, Слога је била суочена са императивом победе против Јадрана, али није кренуло по плану, јер су гости из Голубинаца прво полувреме решили у своју корист. Преокрет је уследио током другог дела, црвено-белима је било потребно шест минута да воду преусмере на своју воденицу. Поред аутогола, таквом расплету, кумовао је Дарко Грујић, стрелац поготка вредног три бода.
-Деловали смо као да нам недостаје енергије до одласка на одмор. Привидно смо имали иницијативу, али без учинка у завршници. Из контранапада смо добили гол, па смо јурили резултатски минус. Наставак је поправио утисак, успели смо да преокренемо ситуацију у нашу корист – каже Роберт Пастор, капитен Слоге.
Седма позиција и 31 освојен бод, наговештавају да ће опстанак бити благовремено осигуран, али опуштања не сме да буде ниједног тренутка, јер су тимови испод црвене линије, Индекс и Цемент, везали по две победе, чиме су додатно закували ситуацију на зачељу табеле. Гостовање у Новој Пазови, због картона, прескочиће штопер Васо Зелић.
-Да ми је неко рекао да ће Раднички у седам пролећних кола освојити само бод, не бих му поверовао. Свесни смо да ће бити тешко у Новој Пазови, јер домаћину је против нас својеврсна прекретница. Имамо своју рачуницу, сваки бод је битан – истакао је Роберт Пастор.
По броју бодова освојених у гостима, ТСК је међу четири најуспешнија тима, али шкрипи на домаћем терену. Јесенас су црвено-бели победили Доњи Срем 2015 (3:0) и Цемент (5:0), а подједнако вредан био је тријумф над Славијом (2:1), извојеван у другом минуту надокнаде.
-Вратило нам се за неке раније мечеве, када нам је срећа окренула леђа. Тешко је играти под притиском, нагомилали су се и кадровски проблеми. Свесни смо да утакмица није била лепа за гледање, али пишу се бодови. Са ремијем бисмо били у проблему, овако је ипак стигла неопходна доза кисеоника – сматра штопер Владимир Остојић.
Водио је безброј тешких дуела са искусним Марком Миловцем, спречивши га да се упише у листу стрелаца. Од њега је потекла акција код водећег гола, а тачку је ставио Михаило Марић. Одлични нападач, одлучио је победника, додавши још једну рецку у голгетерски салдо, уз асистенцију Милана Јовановића и центаршут Огњена Лазића.
-У Руменку одлазимо са жељом да покажемо да боље резултате остварујемо као гости. Победа против Славије, директног конкурента, значајна је на пољу самопоуздања. После меча са Јединством, очекује нас општински дерби и долазак Младости. Пуно искушења је на путу до опстанка – каже Михаило Марић, новајлија из Вутекс Слоге.
Највише бодова у пролећном делу, после лидера Хајдука из Дивоша, освојили су фудбалери Младости. Јарачани су прошли без рампе кроз Старе Бановце (3:1), головима Милорада Кнежевића, Луке Антонића и Дејана Митровића.
-После слободњака Давида Хрубика и асистенције Александра Ерака, из непосредне близине, погодио сам мрежу домаћина. Драго ми је да се победа поклопила са голом, задовољство је двоструко. Одиграли смо у одличном ритму и оправдали пролећна издања украшена помаком ка врху – истиче Милорад Кнежевић, штопер Младости.
Кад не даје голове, Братислав Јелић, обавезно упише бар асистенцију. Под Баиром је једним потезом избацио из равнотеже одбрамбену линију Дунава, омогућивши Луки Антонићу да изађе испред голмана у чистој ситуацији.
-Избегао сам офсајд замку, лопта је била идеална, упућена у простор, а утрчао сам иза леђа тројице дефанзиваца домаћина. Имао сам довољно времена да погледам позицију голмана, шутирао сам снажно и нациљао мету. На реду су Шиђани, желимо нову победу – подвукао је Лука Антонић.
Неизвесност око броја екипа које ће на крају трке да изгубе статус војвођанског лигаша, представља оптерећење свима, изузев за три водеће екипе. Према неким рачуницама, испод црвене линије, завршиће три најслабије пласирана тима, али пуно тога зависи од расплета у вишим ранговима, па бројка може да буде и већа. Три клуба из темеринске општине, за сада, иду добрим путем, на задовољство навијача, који се надају да ће њихови љубимци задржати курс ка циљу.
М. Менићанин

TСК И ДАЉЕ БЕЗ ТРЕНЕРА

Без тренера је и даље ТСК, после оставке Михајла Козоморе, а са клупе је дириговао помоћник Марко Томић. Најстарији клуб у општини, поред грчевите борбе за опстанак, очекује и четвртфинале Купа ФС Војводине. Улазница је обезбеђена прошлогодишњим учешћем у финалној смотри, када је славио српсколигаш Динамо 1945.

БОРБА ЗА СВАКИ БОД: Огњен Лазић (ТСК) и Дарко Грујић (Слога) ФОТО: Јелена Грлић