Време читања: 2 минута
СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Железничар – Борац (Ш) 2:1 (1:0)

Нови Сад – Ђачко игралиште. Гледалаца: 250. Судија: Немања Стојчевић (Сомбор) 6,5. Стрелци: Воларевић у 32. и Боснић у 81. за Железничар, Парошки у 90+5. за Борац. Жути картони: Матијевић, Боснић, Кривокућа (Железничар), Мирковић, Парошки, тренер Филиповић (Борац).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Кривокућа 7,5, Бошњак 6,5 (од 90+7. Качар -), Василић 6,5 (од 46. Маодуш 7), Матијевић 8, Ђокић 7, Воларевић 7,5 (од 83. Радман -), Ивеља 7, Осман 7, Јаћимовић 7, Сулејмани 7 (од 79. Боснић 7,5), Трбовић 7 (од 79. Миљевић -).

БОРАЦ: Тодић 7, Павловић 6,5, Гојковић 7, Гргић 7, Ракић 7, Тедић 7, Ромић 6,5, Крстевски 6,5 (од 83. Бугарин -), Малешевић 6,5, Мирковић 6,5 (од 74. Парошки 7,5), Петровић 7.

Играч утакмице: Стефан Матијевић

Шајкашани су били у подређеном положају, али им је мало недостајало да освоје бод, а жалиће за шансом, у седмом минуту надокнаде, када је Урошу Ракићу Кривокућа скратио угао. Најистуренији у редовима домаћих, Воларевић промашио је гол, на старту, у прилици коју му је главом припремио Ђокић. Дланове голмана Железничара загрејао је Лука Гргић, после продора по левој страни. Ученици тренера Филиповића вадили су лопту из мреже у 32. минуту, стрелцу Димитрију Воларевићу, после лоше реакције дефанзиваца којој је претходио центаршут Василија Бошњака, није преостало ништа друго него да са седам метара донесе предност. Пред одмор из Сулејманијевог корнера, Филип Ивеља нациљао је стативу. Два минута по уласку у игру, Стефан Боснић је постигао гол за ТВ шпице, натрчавши на одложену лопту капитена Ђокића, послао ју је у горњи угао – 2:0. Мало је фалило да Тодић и трећи пут капитулира, а савезник била му је пречка, након ударца Воларевића. Десетоминутну надокнаду узроковао је прекид с почетка другог полувремена, пластична флашица полетела је према делегатској кућици и завршила у игралишту, па је реаговала и полиција како би испразнила део трибине, на захтев службених лица. Завршница је могла скупо да кошта Инђијце, Парошки је смањио заостатак из другог покушаја, пошто је из прве погодио стативу, а 120 секунди касније млади Ракић отео је лопту на средини и нашао се у дуелу са Кривокућом, али чувар мреже домаћих прочитао је његов дриблинг.