Воша надокнадила 2:0, али на крају изгубила у Бачкој Тополи

Време читања: 3 минута
МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине изгубили су у Бачкој Тополи од екипе ТСЦ-а резултатом 3:2 у 31. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Зукић у 13. и Ивановић у 61. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

ТСЦ: Илић, Ћирковић (од 80. Шош), Цветковић, Јовановић (од 83. Ракоњац), Крстић, Пантовић (од 83. Милосављевић), Радин, Станић (од 70. Пејић), Стојић, Ђаковац, Ђорђевић.

Војводина: Царевић, Лазаревић, Кораћ, Црномарковић, Ђорђевић, Зукић, Петровић, Савићевић (од 78. Вукановић), Кембел (од 55. Радуловић), Сери, Ивановић.

Већ у трећем минуту, ТСЦ је успео да поведе, Цветковић је центрирао са десног бока, а Пантовић је усамљен са неких осам метара из прве послао лопту изнад Царевића за 1:0.

Само два минута касније, ТСЦ је дуплирао вођство, Ђирковић је лако предриблао Лазаревића у ситуацији један на један, унео лопту у средину и маестрално послао лопту у даљи угао за 2:0.

Али, Воша је опет успела да се врати убрзо, у 13. минуту Зукић је поново капитенски преузео одговорност и из слободњака са 18 метара, снажно је шутирао у голманов угао, Илић је био немоћан – 2:1.

Воша је наставила да доминира и да креира акције на половини ривала, али се ТСЦ добро бранио, те није дозволио опасније ударце ка голу Илића. У 25. минуту Воша је имала леп напад који је после Ивановићевог паса започео Кембел на десном боку, проиграо је Савићевића који је проследио до Серија, али је он шутирао преко гола.

Сери ја имао и следећу прилику, у 37. минуту када је украо лопту на левој страни, ушао у средину, али је његов ударац изблокирао дефанзивац домаћих и Воша је из добре шансе добила ипак само корнер.

ТСЦ је у финишу првог полувремена Пантовић је имао још две добре прилике, најпре је главом гађао преко гола, да би потом у последњем минуту првог дела после повратне Цветковића погодио стативу и резултат је остао непромењен.

Воша је била конкретнија на старту другог полувремена, а на истеку часа игре успела је да дође до изједначења. Опет је велику улогу одрадио Сери, који је одличним пасом проиграо Ивановића, који је побегао одбрани домаће екипе и рутински погодио даљи угао за 2:2.

Међутим, ТСЦ је поново успео да поведе, у 74. минуту након центаршута са десног бока, Ивановић је на петерцу проиграо Пантовића коме није било тешко да погоди мрежу за 3:2.

Воша је очекивано кренула у офанзиву, јер није имала шта да изгуби, а Божидар Бандовић је увео Вукановића уместо Савићевића, али се ТСЦ до краја одлично бранио. У надокнади је Ђорђевић имао најбољи покушај, са неких 20 метара шутирао је право у добро постављеног голмана Илића, који је у последњим секундама зауставио и шут Вукановића искоса са десне стране.

„Стара дама“ је тако уписала први пораз после пуна два месеца, али се већ окреће наредним утакмицама, у среду у Крагујевцу у полуфиналу Купа Србије, а потом наредног викенда на „Карађорђе“ стиже Црвена звезда.

Поделите са другима!

Go to Top