Време читања: 2 минута
СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Омладинац (НБ) – Железничар 2:2 (0:1)

Нови Бановци – Гледалаца: 400. Судија: Драгутин Меничанин (Врдник) 7,5. Стрелци: Максимовић у 78. и Ахчин у 90. за Омладинац, Бошњак у 36. и Воларевић у 58. за Железничар. Жути картони: Крнета, Добријевић (Омладинац), тренер Ливаја, Матијевић, Качар (Железничар).

ОМЛАДИНАЦ: Богуновић 6,5, Максимовић 7,5, Крнета 7, Малиш 6,5, Станисављевић 7,5, Добријевић 7, Дашић 7, Марковић 6,5 (од 46. Ахчин 8), Јовановић 6,5 (од 67. Великић -), Аћимовић 6,5, Тодоровић 7.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Кривокућа 6,5, Сарачевић 7, Бошњак 7,5 (од 86. Качар -), Василић 6,5 (од 59. Трбовић 7), Матијевић 6,5, Ђокић 7,5, Воларевић 7,5, Ивеља 6,5, Осман 6,5, Јаћимовић – (од 28. Живановић 7), Сулејмани 7 (од 59. Боснић 7).

Играч утакмице: Немања Ахчин

Инђијци су имали три бода у џепу, са два гола вишка, али неопрезношћу у финишу, остали су без плена.

Омладинац је био бољи ривал током првих 45 минута, запретио је на истеку пола часа игре, када је после центаршута са десне стране, Милан Јовановић гађао поред стативе, а 60 секунди касније, на Добријевићево додавање, Малиш из повољне позиције пребацио мету.

Шок је уследио у 36. минуту, Сулејмани је извео корнер, а одбитак, Ђокић послао према голу, лопта је закачила Бошњака, преварила Богуновића и завршила у мрежи – 0:1.

Велику шансу имао је Славољуб Ђокић у 51. минуту, Бошњак је заврнуо на петерац, а капитен гостију неометан послао лопту небу под облаке. Узвратили су и домаћи, пошто је Станимировић прошао по десној страни и уочио Добријевића, који бржи од Ивеље, погађа Кривокућу.

Ничију лопту на средини покупио је Стефан Матијевић и после одлагања Ђокића, искоса са леве стране, Воларевић је нациљао даљи угао.

Неспоразум Кривукоће и Матијевића, искористио је Максимовић, утрчавши између њих и покупивши поклон за неизвесну завршницу. Одушевљење међу Новобановчанима изазвао је мајсторски погодак Ахчина, из слободног ударца, у голманов угао, за, на крају, поделу бодова, иако је Живановић у трећем минуту надокнаде уздрмао пречку.