Време читања: 3 минута
СЛОГА ИЗ ТЕМЕРИНА НА ЖЕЉЕНОМ КУРСУ, ОДЛИЧНО ИЗДАЊЕ ПРОТИВ ДОЊЕГ СРЕМА 2015 (2:0)

Најбоље пролећно издање фудбалера Слоге у улози домаћина, крунисано је победом против Доњег Срема 2015 (2:0), гаранцијом за миран завршетак трке на војвођанском ”Југу”. Ако се анализира девет одиграних мечева под вођством тренера Зорана Грујића, црвено-бели су најдоминантнији били у гостима код Хајдука из Бешке (3:1), али у исту раван може да се стави и тријумф над ривалом из Пећинаца.
-Интензитет утакмице је био на завидном нивоу, обе екипе су показале добру физичку припремљеност, изражену кроз капацитет за трку током свих 90 минута. У припреми меча, знали смо да не можемо да рачунамо на Бранка Караћа, Јована Јаковљевића и Немању Папка, при чему смо имали тројицу ровитих првотимаца, са недовољним бројем тренинга током седмице. Под знаком питања, био је и голман Душан Војводић, јер је у Новој Пазови зарадио незгодан ударац, али стиснуо је зубе и саиграчима послао ветар у једра – каже Зоран Грујић, шеф стручног штаба Слоге.
На клупи су била петорица бонуса, а међу стартерима први пут нашао се Реља Гогић, рођен 2007. године. Одиграо је без грешке, не показајући знаке треме, стекавши симпатије са неколико добрих проигравања ка нападачима.
-Позната је лична опредељеност ка младим играчима и њиховом фудбалском развоју. Мирко Берић је добио шансу у Новој Пазови и испоштовао све што је стручни штаб поставио пред њега. Иста генерација је Реља Гогић, имао је важну улогу на средини терена против Доњег Срема 2015. Најстандарднији међу бонусима је Вук Дринић, од првог кола је стартер и иде узлазном линијом. Сваку прилику користимо да оставимо простор плејади младих, да би стицали искуство у сениорској конкуренцији.
Акције за голове, биле су из уџбеника, уз потпис двоструког асистента Душана Крајновића. Изостала је казна за силне промашаје из првог полувремена, када су Темеринци разбранили искусног голмана Драгишу Ристића, јер је ребус пред голом решио Ненад Марјановић, док је тачку у надокнади ставио Дарко Грујић.
-На тренинзима све функционише одлично, али када то треба да се примени у првенству, појави се својеврсна баријера. Посматрано кроз призму претходног меча, утисак је да су је играчи превазишли, али за потпуну оцену потребно је да прође још мало времена. Ветернику гостујемо, баш као и Радничком (НП) пре две седмице, када игра другу узастопну утакмицу на домаћем терену, а изгубио је прву. Имамо солидну бодовну залиху, шест кола је до краја и потребно је да сачувамо безбедну дистанцу у односу на угрожене тимове.
Често је искусни стручњак наглашавао да је фуриозних 15 минута у Бешки, када је Слога стекла три гола капитала, касније коштало црвено-беле слабог првог полувремена против лидера Хајдука из Дивоша и непланираног пораза од последњепласираног Цемента. Ни прво полувреме окршаја са Јадраном није било бајно, али наставак је опрао горак укус.
-Првобитна идеја била је да играмо са тројицом у последњој линији и тако смо играли све до другог полувремена против Јадрана. Повратак на формацију са четворицом испред голмана екипи је вратио сигурност. Бешка је била наша најлепша епизода, али енергетски смо пали после тога и требало је да прође неколико рунди да бисмо се вратили у жељени оквир. Руководство и навијачи, имали су стрпљење – нагласио је Зоран Грујић, шеф стручног штаба Слоге.
М. Менићанин

КРАЈНОВИЋ НАЈБОЉИ НА ТЕРЕНУ

Душан Крајновић и када не даје голове има немерљив допринос учинку тима, сходно епитету једног од најкориснијих играча лиге. Приметна је била жеља одличног нападача да се надмеће са дефанзивцима гостију, често је излазио као победник, али од бројних употребљивих лопти, стрелци су само две прихватили као асистенције.
-Победа је значајна са аспекта самопоуздања и мирнијег наставка трке у којој се двоцифрени број клубова бори за опстанак. Одиграли смо можда и најбољих 90 минута у пролећној етапи – рекао је Душан Крајновић.