Време читања: 3 минута
БРАТИСЛАВ ЈЕЛИЋ ПОСТИГАО 11 ГОЛОВА У ПРОЛЕЋНОМ ДЕЛУ ТРКЕ ЗА МЛАДОСТ ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА

Лакоћа постизања голова Братислава Јелића (25) никог не оставља равнодушним. Јесенас је за ОФК Врбас, рачунајући и Куп такмичење, режирао 14 погодака, а у досадашњем делу пролећне етапе, у дресу Младости из Бачког Јарка, био је стрелац 11 пута. Све голове, постигао је у првенству војвођанског ”Југа”, па се активно укључио у борбу за најбољег стрелца лиге. Сјајна форма стаситог нападача одразила се и на пласман Јарачана, јер су прешли пут од опасне зоне до места међу квартетом најбољих. Иако о њему прича цела војвођанска равница, чврсто стоји на земљи и наглашава да је свака утакмица нови тест колективне и појединачне вредности.

-Прија поглед на табелу у ситуацији, када се двоцифрени број екипа бори да избегне испадање у нижи ранг. Причају ми у клубу да је ранијих сезона било стресно пролеће, јер је питање опстанка решавано у финишу трке. Сада нема таквог притиска, то нам је и оставило простор да кроз растерећен приступ остварујемо резултате вредне искорака међу четири водећа тима – каже Братислав Јелић.

Са два гола, приграбио је епитет јунака општинског дербија у Темерину, где су плаво-бели победили ТСК. На тај начин, репризирао је биланс остварен у двобојима са Хајдуком (Бешка) и Радничким 1910, док је хет-триком украсио гостовање Ветернику. По једну рецку, додао је против Цемента и Радничког (НП). Ако се импресивном голгетерском билансу придода и скор од шест асистенција, долази се до оцене да је нападач оваквих карактеристика превазишао Војвођанску лигу.

-Немам утисак да сам зимус дошао у Младост, сви су ме прихватили као да сам поникао на Ливадици. То је олакшало процес аклиматизације у новој средини. Голови су последица одличног функционисања система у којем свако има подједнако важну улогу. Нема сујете, сви радимо и понашамо се у интересу клупских резултата и амбиција.

Општински дерби, привукао је пажњу око 700 гледалаца. Амбијент је био инспиративан само за плаво-беле, па су надиграли комшије у свим сегментима, остављајући им бриге око опстанка.

-Код водећег гола, Никола Зељковић је одлично убацио из корнера, утрчао сам у петерац и послао лопту у ближи угао. Пенал је био као суза, изборио га је Александар Ерак. Лопту је узео Зељковић, али препустио ми је извођење казненог ударца. Голман је погодио страну у коју ћу да шутирам, али није успео да сачува мрежу. Оставили смо утисак озбиљног тима и одужили се навијачима за сјајну подршку. Њихова енергија представља ветар у једра и извлачи из нас максимум.

Сваки прелазни рок већину клубова доведе у позицију да је проналазак класичног центарфора практично Сизифовски посао, нарочито ако се очекује да исти играч головима решава ребусе кроз првенство. Јарачани су добили – бинго!

-Волео бих да следеће сезоне нападнемо Српску лигу. Имамо добар темељ и са неколико појачања, били бисмо способни да се боримо за прво место. Победе подижу самопоуздање, после лидера Хајдука из Дивоша, освојили смо највише бодова у пролећном делу. Предстојећи међусобни окршај биће прилика да видимо где смо у односу на најбољи тим лиге.

После двобоја са лидером, чета тренера Дарка Пушкарића гостује Јадрану, а потом дочекује Доњи Срем 2015. Завршница је резервисана за мечеве са Славијом, Јединством (Руменка) и комшијски дерби против темеринске Слоге, као посластица сезоне.

-Неизвесно је колико ће тимова завршити испод црвене линије, пошто расплет зависи од дешавања у вишем рангу. Направили смо безбедну дистанцу у односу на опасну зону и нема разлога да пред крај проспемо све што смо добро урадили. Верујем да ћемо освојити довољно бодова да првенство окончамо као део водеће четворке. На мени је да головима помогнем у писању таквог сценарија – поручио је Братислав Јелић.

М. Менићанин

ИВАНИЋ БОДРИО ЈАРАЧАНЕ

Сваки пут када му то дозволе професионалне обавезе у Црвеној звезди, Мирко Иванић радо долази међу своје Јарачане и пружа подршку. Тако је било и на општинском дербију у Темерину, где је, у присуству брата Далибора, спортског директора Младости, бодрио плаво-беле. Епилог меча, изазвао је задовољство, а надовезао се на успех у вечитом дербију.