Време читања: 2 минута
КУП СРБИЈЕ 

Фудбалери Војводине пласирали су се у финале Купа Србије пошто су голом Сеида Кораћа у надокнади времена победили Раднички 1923 резултатом 1:0!

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Раднички 1923: Лековић, Ћосић, Митровић, Симовић, Дадић (од 77. Пецељ), Ристић, Глушчевић, Сахли (од 60. Зорић), Алексић, Ђурић (од 60. Бевис), Видосављевић (од 31. Ортиз).

Војводина: Царевић, Лазаревић, Kораћ, Црномарковић, Ђорђевић (од 90. Матеус Индио), Петровић, Зукић (од 78. Вукановић), Kембел (од 68. Радуловић), Савићевић, Сери, Ивановић.

Војводина је доминирала од самог почетка, док је Раднички углавном чекао прилику да нападне из контре и после дугих лопти, али су Ђорђевић и Црномарковић рашчистили неколико потенцијалних опасности по гол.

Воша је прва припретила када је Ивановићев ударац са 15 метара изблокирала одбрана домаће екипе.

Од почетка утакмице Војводина је најближа голу била у 24. минуту, када су Раднички 1923 спасили голман Лековић и потом Ћосић. Гости су извели прелепу акцију, кружили су око шеснаестерца, да би потом Лазаревић оштро центрирао на петерац, Ивановићев ударац одбранио је Лековић, на одбијену је налетео Сери, чији је покушај испред гол линије изблокирао Ћосић.

Раднички 1923 је узвратио у 29. минуту када је Алексић побегао одбрани Војводине после дубинског паса, али га је у последњем тренутку сустигао Црномарковић, у наставку акције Алексић је послао повратни пас, али је поново добро интервенисала одбрана „старе даме“.

Воша је до одласка на одмор играла на половини ривала, а још једну солидну шансу имао је Зукић чији је ударац главом после Серијевог центаршута зауставио добро постављени Лековић.

Када се подвуче црта, Воша је била далеко бољи ривал у првих 45 минута, што потврђује и податак да домаћи тим није ниједном шутнуо ка голу Лазара Царевића.

Воша је прва припретила и на старту другог полувремена, већ у 47. минуту Кембел је побегао и нашао се у опасној позицији са шут, али је лоше захватио лопту са неких 22, 23 метра, да би у 49. покушао и Савићевић, на месту је био голман Лековић.

Уследио је нешто мирнији период у ком је Воша доминирала, али без изразитих прилика, док је Феђа Дудућ одлучио да освежи напад, па је у игру у 60. минуту ушао Бевис, као и Зорић, док је Божидар Бандовић прву промену направио средином другог полувремена када је Радуловић заменио Кембела, а 10 минута касније Вукановић је заменио Зукића.

Како се меч ближио крају, тимови баш и нису имали снаге за озбиљније нападе, Воша је била та која је и даље диктирала темпо и играла на половини домаћина, али се Раднички веома добро бранио.

Али, у последњим тренуцима утакмице, Кораћ је постигао гол вредан финала! Нападала је Воша по левој страни, Сери је проиграо Савићевића, а овај упутио савршен центаршут на петерац где је Кораћ главом послао лопту уз стативу за 0:1!

Воша је сачувала предност и пласирала се у велико финале где ће се састати са бољим из дуела Црвена звезда – Партизан.