ПОНОСНИ СПОНЗОР

РАНГ Српска лига “Војводина”
Година оснивања: 1925.
Стадион: Стадион Борца у Шајкашу (капацитет 492 места)
Боја дресова: Црвено-црна (резервна бела)
Адреса: Железничка б.б.; 21244 Шајкаш

О КЛУБУ

ФК Борац је фудбалски клуб из Шајкаша у општини Тител и тренутно се такмичи у Српској лиги Војводина.

Фудбалски клуб у Шајкашу основан је 21. јуна 1925. године, под именом Раднички спортски клуб, скраћено РСК. Оснивачи, међу којима су били Бранко Павловић, Спасоје Дујич, Ђорђе Рајић, Жарко Плавшић, Момчило Васић, Душан Марјанов, Борко Хорват, Александар Милинков, Новак Плавшић, Драгољуб Дујић, Лазар Чолић, Лазар Јеврић, Стеван Расић, Радивоје Чолић, Бранислав Марковић, Вељко Сабовљев, Цветко Реља, Петар Рајтенбах, Јован Рајтенбах, Јован Лец и Милош Путник, изабрали су црвену и црну за боје клуба. Клуб је касније променио назив у Борац Шајкаш, под којим се и данас такмичи.

Клуб  је у сезони 2020/21. освојио Војвођанску лигу “Југ” са 73 освојена бода (видети табелу и резултате кликом овде) и тако се пласирао у Српску лигу “Војводина” у којој је у наредне две сезоне (2021/22. и 2022/23.) освојио треће и друго место.

Пре тога се по окончању сезоне 2016/17. пласирао у Војвођанску лигу Југ, као првак Подручне лиге Новог Сада (тада Новосадска, а данас Прва новосадска лига). Претходно је, годину дана раније, клуб поражен у баражу за попуну те лиге, од Хајдука из Чуруга.

Од резултата вреди истаћи и прво место у Подручној лиги Новог Сада у сезони 1997/98.

У Борцу такође функционишу и млађе категорије, а клуб као домаћин утакмице игра на свом стадиону у Железничкој улици у Шајкашу.